Regl Dönemi Tabularını Yıkan Son Trend: Tamponlu Selfie Modası

Regl dönemi tabu olmaktan çıkıyor! Plan UK ve V Point News ortaklığında başlatılan #justatampon (tampon tampondur) kampanyası, kadın erkek eşitliğini vurgulayarak, utanç kaynağı olarak nitelendirilen regl döneminin son derece doğal ve normal bir durum olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. 

Dünya'daki kadınlardan sadece %12'sinin regl döneminde hijyenik ürünlere erişimi var ve Afrika'da her 10 kadından birisi regl döneminde okula gidememekle kalmıyor, hor görülme ve ayrımcılık gibi zulümlere de uğruyor. Kampanya, zor durumda kalan kadınlara yardım ederek, tüm dünyada bir farkındalık yaratmaya çalışıyor.

Son günlerde sosyal medyada gördüğünüz tamponlu selfieler de bu kampanya için çekildi! Sizde tamponla çektiğiniz bir selfienizi Facebook ve Twitter'dan paylaşarak, bu farkındalık hareketine katkıda bulunabilirsiniz. 

Eğer isterseniz daha sonra bu fotoğrafı TAMPON yazıp 70007'ye göndererek, kampanya için oluşturulan fonda Plan UK'e 3 GBP bağışta bulunabilirsiniz. Toplanan tüm para, gelişmekte olan ülkelerdeki kadınların bu konudaki eğitimleri ve ihtiyaçları için kullanacak.

Jon Snow bile bu kampanyaya katıldı!

Komedyen Jenny Eclair

Sunucu Cathy Newman

İşte twitter destekçilerinden seçmeler...

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi