Regaip Kandili Ne Zaman? İşte Kandilde Yapılacak İbadetler…

Hicri takvime göre, üç aylar şubat ayı içerisinde başladı. 3 aylar boyunca idrak edilecek Kandil günleri Müslümanlar için büyük önem arz ediyor. Bugün, yılın ilk kandili olan Regaip Kandili. Bu akşam tüm Müslümanlar ibadetlerini yapacak, namazlarını kılacak ve Allah için dua edecek. Peygamberimiz Hz. Muhammed, Kandil gibi günlerde yapılan ibadetlerin önemli olduğunu buyurmuştur. İşte Regaip Kandilinde yapılacak ibadetler…

Regaip Kandili Ne Zaman, Bugün Mü?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı 2021 yılı dini günler listesine göre bugün (18 Şubat) Regaip Kandili idrak edilecek.

Kandil Güün

Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), “Şaban'ın ortasında (yani berat gecesinde) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu isteyen…' der.” (İbn Mâce, İkâmetü's-Salat, 191) buyurmuştur.

Kandil günlerde yapılması gerekenler şunlar;

1) Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

2) Kur’ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur’ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

3) Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

4) Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

5) Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?