Real Madrid'e 14 Puan Fark Atarak Gelen Şampiyonluk! Barcelona, La Liga'da Mutlu Sona Ulaştı

LaLiga'nın 34. haftasında Katalan devi Barcelona, Espanyol'a konuk oldu. Ligde uzun süredir lider konumda bulunan Xavi ve öğrencileri, sahadan galibiyetle ayrılarak Real Madrid'in 14 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

Deplasmanda gelen şampiyonluk.

Şampiyonlar Ligi'ne erken veda eden Barcelona, aradığını ligde buldu. Espanyol’u karışısında gelen 4-2'lik galibiyet, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğu getirdi. Şampiyonluğu getiren goller, Robert Lewandowski (2), Alejandro Balde ve Jules Kounde'den geldi.

Ezeli rakibi Real Madrid'e 14 puan fark attı.

Ligde oldukça dikkat çekici bir istatistiğe imza atan Barça, bu sezon 34 maçta yalnıza 13 gol yedi ve 3 mağlubiyet aldı. 27 galibiyet, 4 beraberlikle 85 puana ulaşan Xavi, eskiden kaptan olarak şampiyonluk yaşadığı takım da bu kez de teknik direktör olarak adını tarihe yazdırdı.

Yeni sezon öncesinde gündemdeki isim ise Lionel Messi.

Bu sezon futbolculara ödenen ücretlerdeki usulsüzlükler nedeniyle 15,7 milyon euro para cezasına çarptırılan Barcelona, yeni sezon öncesinde takımın efsane ismi Lionel Messi’yi yeniden kadroya katmanın hesaplarını yapıyor. Arjantinli futbolcunun PSG ile sözleşmesi bu yaz sonunda sonra eriyor. Barcelona Başkanı Laporta, son olarak 'Leo Messi'yi Barcelona'ya geri getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.' ifadeleri kullandı.

Espanyol Taraftarları Sahanın Ortasında Şampiyonluk Kutlayan Barcelonalı Futbolculara Saldırdı

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Fabrikada Grup Seks Skandalı: 4 İşçi Kovuldu!