Tiyatronun simgelerinden Dümbüllü Kavuğu, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilen törenle Şevket Çoruh’a teslim edildi.
Tiyatronun simgelerinden Dümbüllü Kavuğu, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilen törenle Şevket Çoruh’a teslim edildi.
Oyuncu Rasim Öztekin, Kel Hasan Efendi'nin kavuğunu, oyuncu Şevket Çoruh'a teslim etti. Güldürü geleneğinin nişanesi olarak kabul edilen kavuğun yeni sahibiyle buluştuğu tören Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirildi.
Bir Baba Hamlet oyununu izleyin isterim. Şevket Çoruh sadece tv dizisi oyuncusu değil, kendi tiyatrosu, sahnesi, oyunu olan bir adam. Bence haketmiş çünkü tiyatrolar yaşatılsın diye de korkunç bir çabası var bu adamın. Lakin dönem şartları gereği dizi ve filmlerde de oynuyor. Tıpkı Rasim Öztekin'in de oynamış olduğu gibi. Ve Ferhan Şensoy'un... Liseliler bilmez ama ben çocukken Varsayalım İsmail diye bir tv dizisi vardı kendisinin oynadığı. Kavuk sahibi olmanın şartı TV'de gözükmemek değil zaten. Tiyatro için emek vermek, meddah geleneğini sürdürerek yaşanılan dönemi hicvetmek. Baba Sahne'de bir sürü oyun izledim, bir tanesi bile kötü değildi. Şevket Çoruh'u Mesut Komiser rolünden ibaret sananlar için üzüldüm...
Akıllara sadece mesut komiser olarak kazınan birinin Kavuk alması ne kadar doğru bilemiyorum tiyatroya daha fazla yıldır gönül vermiş kişiler varken
Umarım bu gelenek devam ettirilir. Tiyatroyu yaşatmak lazım. Sanatı yaşatmak lazım. Sanatsever nesiller yetiştirmek ilerde ebeveyn olacak her vatandaşın asli görevlerinden biri olmalıdır. Atatürk'ün de dediği gibi: "Sanatsız kalmış bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir." Kavuğun kime devredildiği hakkında yorum yapmak haddime değil zira bu konuda Rasim Öztekin'den iyi bilecek hâlim yok. O da zaten bu konuyu, ustası Ferhan Şensoy ile konuşmuş. Yani bu konuda bize söz düşmez diye düşünüyorum. Elbette ki, sanatın içinden gelen bu insanların bizden daha fazla bildikleri aşikâr.