Raportör İlk İncelemeyi Tamamladı: HDP İddianamesi İçin Kabul İstemi

Anayasa Mahkemesi (AYM) raportörü, HDP'ye yönelik kapatma iddianamesinin ilk incelemesini tamamladı. Raportör, iddianamenin kabulünü talep etti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) raportörü, HDP hakkında kapatılması istemiyle hazırlanan iddianameye ilişkin ön inceleme raporunu tamamladı. Rapor, mahkeme üyelerine dağıtıldı.

Habertürk TV'de aktarılana göre raportör, söz konusu iddianamenin kabulünü istedi. Raportör, mal varlığına el konulması talebini ise reddetti.

Heyet, 21 Haziran'da saat 10.00'da toplanarak iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek.

Süreç nasıl ilerleyecek?

İddianame, kabul edilmesi halinde ön savunma için HDP'ye gönderilecek. HDP'nin savunması sonrası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, esas hakkındaki görüşünü sunacak. HDP, bu görüşe karşı da savunma yapacak.

Daha sonra raportör, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bir parti hakkında kapatma kararı alınabilmesi için 15 üyeli AYM'de üçte iki çoğunluk, yani 10 oy gerekiyor.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
18.06.2021

Bu piçler asker katili, öğretmen katili, çocuk katili. Bu partiyi kapatmak yetmez boğaz köprüsünde sallandırıcan bu ibneleri

Pasif Kullanıcı
18.06.2021

Aym nasıl 2008/1 E. Sayılı dosyasında “akp laik ve demokratik hukuk devleti ilkelerine aykırı faaliyetlerin odağıdır” deyip kapatma yetersiz oyla kabul edilmediyse, tıpkı şimdi de hdp ye üyelerinin bir kısmının terörle irtibatı var diyecekler ancak kapatmak için yeterli çoğunluk sağlanamayacak. Akp zaten hdp nin kapatılmasını istemez. Bu şekilde hem aym topluma yem edilecek hem de mhp nin gazı alınacak. Nerden bakarsan bak rezillik. Parti kapatmalarından ne hayır gelmiş

Ya ne olacaktı? Terörist p*çlere destek veren parti açık mı duracaktı?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ