Randevusuz Muayene Dönemi Başladı: Peki Hekimler Ne Diyor?

Kamu hastanelerinde randevusuz muayene döneminin başlamasına hekimler tepkili. Randevuyla bile 5-10 dakikada bir hasta baktıklarını belirten hekimler düzenlemenin uygulanabilir olmadığını savunuyor. Muayene sürelerinin yetersizliğinden yakınan hekimler, bu uygulamayla hasta ile hekimin karşı karşıya getirilmek istendiğini belirtiyor.

Kamu hastanelerindeki pek çok poliklinikten randevu alınamaması ya da aylar sonrasına alınması sorunu bir süredir gündemdeydi. 

Vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 üzerinden randevu almakta zorluk yaşadıklarını belirterek şikayetlerini dile getiriyordu.

👇

MHRS'de Randevu Krizi: Vatandaşlar İsyan Etti

👇

Hastane Kuyruklarının Yerini Aylarca Süren Sıralar Aldı! MHRS'den Randevu Alınamaması Twitter'ın Gündeminde

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, Sağlık Bakanlığı'nın konuya ilişkin yazısını paylaşarak "Artık randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız randevusuz olarakta muayene olabileceklerdir." dedi.

twitter.com

NTV Sağlık Muhabiri Melike Şahin, hastanelerde bu konuda bir planlamanın yapılmadığına dikkat çekerek "Bu durum hastalarla doktorları daha fazla karşı karşıya getirecek gibi duruyor." dedi. 👇

Hekimlerin düzenlemeye ilişkin yorumları ise şu şekilde. 👇

Bazı hekimler ise olaya 'medeniyet' açısından yaklaştı: "Sıraya uymak, randevu almak günümüzde uyulması gereken medeni davranışlardır" 👇

Başdanışman Köroğlu'nun paylaşımındaki imlası hatası da dikkatlerden kaçmadı. 👇

Popüler İçerikler

Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR

Bakın ben bir çok kronik hastalığı olan biriyim . Lütfen söylediğimi yanlış anlamayın . Özel de yıllarımı çaldı doktor . Sağlığım param gitti. Oyaladı da oyaladı beni para için . Devlet hastanesine geçtim . Doktorum Prof . Eşşek gibi randevumu alıp bekliyorum . Göğüs hastalıkları doktorum da devlette hep ona gittiğim için randevu bekliyorum . Açılıyor alıyorum gidiyorum . Rozasea hastasıyım cildiye için hala randevu bekliyorum . Kimse benim hakkımı gasp edemez ….. Yeri geliyor gece gündüz mhrs den çıkmıyorum . Evet bazen uzun zamana buluyorum bazen de çat diye oluyor randevu . Ama alıyorum randevumu gidiyorum . Bizim ülke kendini çakal sananlarla dolu. Randevu bulamadım deyip millet yığılacak bakacaksınız diye . Bu olmaz olmamalı . Ben hasta olduğum halde böyle bir şeyi kabul etmiyorum ….

23.04.2022

Kendinize değer veriyorsanız bu sisteme karşı gelmelisünizsayın hastalar. Randevular 5 dakikaya bir zaten. Acil ve yatan hasta da araya girince bu süre 2-3 dk'ya iniyor. Bu sürede özellikle yaşlı hastalar, felçli hastalar muayene masasına yatıp, kalkamaz bile. Sağlığınız bu kadar değersz olmamalı. Saçınızı emanet ettiğiniz kuaförlere randevu ile gidiyorsunuz, canınızı emanet ettiğiniz bize de randevu ile gelin. Hastalıktan kırılalım mı derseniz de....Doktorlarınıza küfür etmeyin, dövmeyin, kaçmasınlar, sayıları yeterli olsun. Acil olmayan hadtalıklarınız için randevunuzu beklemek istemezseniz, yarın gerçekten acil durumunuz olduğunda size de acil olmayanlar sebebiyle sıra gelmez...

23.04.2022

Ne oldu hani sıra bitmişti şimdi insanlar randevusuz muayene olmak için yine sabahın köründe kuyruklar oluşturmayacaklar mı o zaman ne değişti hayatınız yalan dolan.

23.04.2022

Sabah saat 7'de gidip kayıt olmak için sıra numarası alıyoruz. 8'de mesai başlıyor. Kaydını yaptırabilirsen muayene oluyorsun. Bazen muayene olacağın branş için doktordan kaşeli kağıt istiyorlar. Gidip geliyorsun ki önüne 20 kişi daha girmiş. MHRS'den randevu alamadığın durumlarda başına şu an bu geliyor. Yeni getirdikleri "düzenleme" ile bu durumu 3'le 4'le çarp artık...

TÜM YORUMLARI OKU (30)