Susuzluğu gideren besinler nelerdir? İşte, Ramazan ayında vücudun su ihtiyacını karşılayan ve oruç tutarken susuzluk yaşamamanızı sağlayacak 10 mucizevi içecek 👇
Susuzluğu gideren besinler nelerdir? İşte, Ramazan ayında vücudun su ihtiyacını karşılayan ve oruç tutarken susuzluk yaşamamanızı sağlayacak 10 mucizevi içecek 👇
Hindistan cevizi suyu içerisinde pek çok elektrolit barındırır. Hindistan cevizi suyundaki yüksek sodyum oranı vücudun su kaybını önleyecektir.
Ramazan ayında susuzluğunuza iyi gelecek başlıca içecek olarak kayısılı bitki çayı gelmektedir.
Ginseng çayında vücutta su tutulumunu sağlayan bileşenler mevcuttur. Sahurda yediğiniz yemeklerle birlikte bu çayı tüketebilirsiniz.
Kekik otu çayında da vücutta su tutulumunu sağlayan bileşenler mevcuttur. Sahurda yediğiniz yemeklerle birlikte bu çayı tüketebilirsiniz.
Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine tercih edilmesi gereken ve susuzluğu gün boyu gideren ender içeceklerden bir tanesi. Sahurda 1 su bardağı tüketmeniz yeterli olacaktır.
Suya kıyasla maden suyunda sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi değerli katyonlar, ayrıca klorür, sülfat, nikrat ve hidrojen karbonat gibi anyonlar bulunuyor. 1 adet tüketmeniz yeterli olur.
Kalsiyum deposu olarak bilinen süt, gün içinde oluşan susuzluğu azaltmasıyla bilinir. Sahurda yemeğinizi yedikten sonra, bir bardak ılık süt içmek vücudun susuz kalmasını engeller.
İçeriğinde %95 oranında su bulunan salatalık, vücudun susuzluğunu gideren besinlerin başında gelir.
Keçiboynuzu pekmezi tüketildiğinde mide yanması ve mide ekşimelerinin önüne geçiyor. Bu durumlarda insanda su içme isteği uyandırdığı için, keçiboynuzu pekmezi ile bu durumu engelleyebilirsiniz.
İçeriğinde %90 oranında su barındıran limon, bağışıklığı güçlendiren besinlerden biridir. Yemeklerin içerisinde limon kullanmak, susuzluğun giderilmesinde etkili olacaktır. Ayrıca iftardan sonra bir bardak çilekli limonata veya naneli limonata tüketerek, sıvı kaybını önleyebilirsiniz.