Ramazan'da Okunacak Dualar: Ramazan'da Hangi Dualar Okunur? Duaların Arapça ve Türkçe Okunuşu, Anlamları...

2022 Ramazan ayı ve orucu, bu gece kalkılan sahurun ardından niyet edilmesiyle birlikte başlayacak. Ramazan ayında, Müslüman vatandaşlar ibadetlerini yoğunlaştırıyor. Namaz kılmak ve oruç tutmak gibi ibadetlerin esas olduğu Ramazan ayında, bunlara ek olarak dua okuyarak iç huzurunu yakalamak , manevi rahatlığa erişmek isteyen kişiler de var. Bununla birlikte de Ramazan'da okunacak duaların neler olduğu hakkındaki araştırmalar artışa geçti. Peki, Ramazan'da hangi dualar okunur? Ramazan'da okunacak duaların Arapça ve Türkçesi nasıldır? Detaylar haberimizde...

Ramazan ayında her zaman okunan duaların haricinde daha özel olarak okunan dualar da yer alıyor. İbadetlerini yerine getiren vatandaşlar bu mukaddes ayda özel dualar okumak isteyen vatandaşlar, hangi duaları okuyabileceğini araştırmaya başladı. Peki, Ramazan'da hangi dualar okunur? Ramazan'da okunacak duaların Arapça ve Türkçesi nasıldır? İşte detaylar...

Birinci Olarak Okunacak Ramazan Duası;

“Allahummec’ al siyami fihi siyam’ es ve giyami fihi giyam’ el gaimin ve nebbihni an nevmet’ il- ğafilin ve heb li curmi fihi ya ilah’ el- alemin ve’ fu anni ya afiyen an’ il- mucrimin.”

Anlamı

“Allah’ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla; ey alemlerin ilahı! Affet beni, ey suçları affeden Rabbim! Amin.”

İkinci Olarak Okunacak Ramazan Duası;

“Allahumme garribni fihi ila merzatike ve cennibni fihi min sehatike ve negimatike ve veffigni fihi li- giraeti ayatike bi- rahmetike ya erham’ er rahimin.”

Anlamı

“Allah’ım! Bugünde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır. Bugünde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi. Amin.”

Üçüncü Olarak Okunacak Ramazan Duası;

“Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli- savmel’ ğadin min- şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema- ahhertü.”

Anlamı

“Allah’ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek tüm günahlarımı bağışla. Amin.”

Dördüncü Olarak Okunacak Ramazan Duası;

“Allahumme habbib ileyye fih’ il- ihsan, ve kerrih ileyye fih’ il- fusuge ve’l- isyan, ve harrim aleyye fih’ is- sehate ve’n- niran, bi- avnike ya ğiyas’ el- musteğisin.”

Anlamı

“Allah’ım! Bu günde iyilik ve ihsanı bana sevdir; fısk ve günahtan beni nefret ettir; gazabını ve cehennem ateşini bana haram kıl; yardımınla ey imdat isteyenlerin imdadı! Amin.”

Beşinci Olarak Okunacak Ramazan Duası;

“Allahumme tahhirni fihi min’ ed- denesi ve’ l- egdar, ve sabbirni fihi ala kainat’ il- egdar, ve veffigni fihi li’ t- tuga ve suhbet’ el- ebrar, bi- avnike ya gurrete ayn’ il- mesakin.”

Anlamı

“Allah’ım! Bugünde beni (maddi ve manevi bütün) kir ve pisliklerden temizle; bu günde olması takdir edilen olaylara karşı beni sabırlı kıl. Bugünde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle; yardımınla, ey zavallı ve miskin insanların göz nuru! Amin.'

Altıncı Olarak Okunacak Ramazan Duası;

“Allahummec’ al sa’ yi fihi meşkuran ve zenbi fihi mağfuran ve ameli fihi magbulen ve aybi fihi mestura, ya esme’ as- samıin.”

Anlamı

“Allah’ım! Bugün de çabalarımı mükafatlandır; günahımı bağışla; amelimi kabul buyur ve gözümü -günahlara- kapa; ey duyanların en iyi duyanı! Amin.”

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu