Ramazan Bayramı'nda Tatil İlan Eden İtalyan Okuluna Aşırı Sağcılardan Büyük Tepki Geldi!

İtalya'nın Milano kentindeki bir okul, Ramazan Bayramı'nın ilk gününü tatil ilan etti. Müslüman öğrencilerin de okuduğu okulun bu kararı İtalya'daki aşırı sağcıların tepkisine neden oldu. Detaylar içerikte!

İtalya'nın Milano kentindeki bir ilköğretim okulunda Ramazan Bayramı'nın ilk gününün tatil ilan edilmesi İtalyan siyasetinde tartışmalara neden oldu. Hükümetteki aşırı sağcılar arasında bu karar deprem etkisi yarattı.

Iqbhal Masih İlköğretim Okulu, Milano'nun Pioltello kasabasında yer alıyor ve okulun öğrenci sayısı 1200. Okul adını çocuk işçiliğine karşı mücadelenin sembolü olan ve öldürülen Pakistanlı Hristiyan çocuk Iqbhal Masih’ten almış.

BBC'nin haberine göre Iqbhal Masih İlköğretim Okulu'nda 40 Müslüman öğrenci okuyor. Okul müdürü Alessandro Fanfoni, geçen yıllarda Ramazan Bayramı'nın ilk günü devamsızlığın çok olduğunu görmüş ve bu sene tatil etme kararı almış.

Fanfoni yaptığı açıklamada, "Gerçeklere gözlerimizi kapatamayız, bu bayram birçok öğrencimiz için gelenek. Herkesin eşit haklarını garanti altına almalıyız" diyor.

Ancak okul müdürünün aldığı bu karar aşırı sağcılar tarafından çok eleştiriliyor. Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, bayram tatilinin İtalya'nın değerlerine aykırı olduğunu ve kabul edilemeyeğini dile getiriyor.

Salvini yaptığı açıklamada,

'Bazıları başkalarını rencide etmek korkusuyla sınıflardaki haç gibi Katolik sembollerini kaldırmak istiyor. Bir müdür de okulunda Ramazan Bayramı tatili ilan ediyor. Bu kabul edilemez. Ülkemizin geleneklerine ve kimliğine aykırı' ifadesini kullandı.

Aşırı sağcı Lig Partisi'nden Silvia Sardone ise bu kararın İtalya'nın İslamlaşma sürecini hızlandırdığını iddia ediyor. Sağ görüşlü İtalyan basını Libero gazetesi haberi "Sınıflara şeriat geliyor ama haçlar yasak" sözleriyle manşete taşıdı.

Bunlar da İlgini Çekebilir

NATO ve Rusya Arasında Çıkacak Olası Bir Nükleer Savaşta Tahmini Ölü Sayısı Açıklandı!
Savaş Kapıya Dayandı! Danimarka, Kadınları da Zorunlu Askerlik Kapsamına Alacağını Açıkladı
Japon Şehri Kyoto'da Yabancı Turistlerin Geyşa Mahallesine Girişi Yasaklandı!

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
YORUMLAR
19.03.2024

muslumanin italyada ne işi var ? siktirsin gitsin arabistanda yaşasin her gittikleri yere ortaçağ zihniyetini goturmek zorundalarmi aq son neden tepemize bomba yagiyor diye agliyorlar orospu kari gibi. bi rahat durun aq

19.03.2024

reyiz sakin :D

19.03.2024

Bence bu konuları iftardan sonra tartışsınlar. :)

19.03.2024

Yeri gelmisken bu arap cografyasindakiler ramazan gelince calisma saatlerini oldukca asagiya cekerler, bizim memlekette insanlar bence daha cok sevap isliyor tuttuklari sure bakimindan.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ