Diyanet 2022 Fitre Bedelini Açıkladı: Ramazan Ne Zaman Başlayacak, Fitre Ne Zaman Verilecek?

İçinde bulunduğumu mübarek Üç Aylar sebebiyle Ramazan Ayı’nın ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Vatandaşlar, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’dan oruçlarını tutacak ve ibadetlerini eksiksiz olarak yerine getirmeye çalışacak. Paylaşmanın öneminin hatırlandığı Ramazan Ayı’nda, ihtiyaç sahiplerine fitre yardımı da yapılacak. Peki, Ramazan Ayı ne zaman başlayacak? 2022 fitre bedeli belli oldu mu? İşte Müslümanlar tarafından araştırılan Ramazan Ayı ile ilgili bilgiler…

2022 yılında Ramazan Ayı’nın başlamasına artık sayılı günler kaldı. Müslümanlar, şimdiden Ramazan Ayı’nın heyecanını yaşamaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, dün yaptığı toplantı ile 2022 yılı fitre bedelini de duyurdu.

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlayacak?

Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor. 2022 yılında ilk oruç 1 Nisan’ı 2 Nisan’a bağlayan gece tutulmaya başlayacak. 2 Nisan ise Ramazan Ayı’nın ilk günü olacak. 2022 yılında Ramazan Ayı, 1 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek.

2022 Ramazan Fitre Bedeli Kaç TL Oldu?

Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yaptığı toplantıda, 2022 yılı fitre bedelinin 40 TL olmasına karar verdi. Ramazan Ayı boyunca, ihtiyaç sahiplerine bir kişi için verilmesi gereken ücret 40 oldu.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!