Rahman ve Rahim

Rahman ve Rahim; koruyan, kavrayan ve kapsayan olarak yerin ve göğün kucaklamasıyla sarar.

Rahman enerji; biz biz olmamışken, bir şekle bürünmemiş ve bir rahimde şekillenmemişken dahi her hâlimizi bilen, bir şemsiye gibi koruyup rahmet edendir.

Büyümenin, güvenin, bir gücün desteği ile önünü görerek ilerlemenin kaynağı; bilmeden hissettiğimiz, bizi kavradığında huzur bulduğumuzdur. Hayatımızdaki yansıması baba, dünyadaki yansıması Güneş, bedenimize etkisi ise hareket etme isteğini yaratmasıdır.

Rahim enerji; oluşumuzla birlikte bize kucak açan, şekillenmemize destek olandır. Merhameti, koruyuculuğu, her hâlimizle kabul edişi ile güvende hissettirendir. Hayatımızdaki yansıması annedir. Henüz oluşmaya başladığımız andan itibaren bizi kucaklayan, içine alandır. Gece gibidir, kusurlarımızı örter; Ay gibidir, baba ile bağ kurmamızı sağlar; bedendir, yaşama katılmamıza aracılık eder.

Hayat dediğimiz anda Rahman ve Rahim enerjinin bir araya gelişini anlarız.

Dengenin unsurları olan bu birleşme, sonsuz tanımlar içinde buluşur: Gece – Gündüz, Yin – Yang, Kadın – Erkek, Sol – Sağ, Arka – Ön, Geçmiş – Gelecek…

Zıtlık; ikilik gibi görünse de aslında bir araya gelişi ile tamamlanmayı temsil eder. Uzak Doğu felsefesinde Yin – Yang sembolü ile anlatılan derinlik, tam olarak budur. Biz fark etmesek de her iki unsur kendi içinde dengeyi oluşturur ve tamamlanır. Gecenin içinde Ay, Güneş’in ışığını yansıtır. Güneş’in gücünü bir nokta kadar görürüz ancak bu, geceyi aydınlatabilecek kadar güçlüdür.

Bu felsefede korunması icap eden “denge”dir ve aşırılıklardan korunarak huzura ulaşılır. Herhangi bir alana aşırı meyledildiğinde dengelenebilmek için bazı olaylar çekilebilir, dünya işlerinde aşırıya gidip manevi yanı duyamaz olmak ve sadece maneviyatla ilgilenme isteği nedeniyle maddi sorunları çekmek gibi.

Bizi huzurlu kılacak olan, dengede olmamızdır.

Saygı ve Sevgilerimle…

Instagram

X

YouTube

Facebook

Web

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Popüler İçerikler

Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Türkiye Kaçıncı Sırada? Bir Ankete Göre En Güzel Kadınların Bulunduğu Ülkeler Açıklandı