Rahim Ağzı Kanserini Büyük Oranda Önleyen HPV Aşısının Dudak Uçuklatan Fiyatı ve Kadınların Haklı Talepleri

HPV aşısı ücretsiz olsun!

Cinsel yolla bulaşan en yaygın enfeksiyonlardan biri olan HPV (Human Papilloma Virüs) son zamanlarda sosyal medyanın gündem konularından. Özellikle Twitter'da rahim ağzı kanserine neden olan bu virüsün aşısıyla ilgili büyük bir seferberlik başlatıldı.

Eczacı Cem Kılınç da bu seferberliği başlatan isimlerden biri. Kendi imkanlarıyla aşı olmak isteyen genç kadınlara destekte bulunuyor.

@kcemeren

Virüsü kontrol altına alan ve kanser riskini en aza indiren HPV aşısının neredeyse 2 bin TL'ye yakın bir fiyatı var. Genç kadınların aşıya ulaşması büyük bir soruna neden oluyor.

Bu nedenle de birçok ülkede ücretsiz olan ve küçük yaşlarda uygulanmaya başlayan HPV aşısının ücretsiz olması için bir kampanya başlatıldı.

Ayrıca geçtiğimiz gün de HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, aşının ücretsiz olmasına yönelik bir kanun teklifi sundu.

Birçok kadın da "bir hak olan" HPV aşısının ücretsiz olması için sosyal medya hesaplarından talepte bulundu.

Türkiye'de ücretli olduğu için yurt dışında ücretsiz bir şekilde aşı olan birçok kadın da var. Durum gerçekten vahim...

"HPV aşınızı olun" paylaşımları da yapılıyor fakat çoğumuz bu aşıya erişemiyoruz. Ekonomik sıkıntılarla mücadele ederken kimsenin aklına 2 bin TL'lik HPV aşısı gelmiyor, gelse de zaten maddi durum yetersizliğinden bu aşıya ulaşamıyoruz.

Kısacası, kadın ölümlerini büyük oranda önleyebilecek HPV aşısına herkesin kolayca ulaşmasını sağlamak için bir an önce Ulusal Aşı Programı'na alınması gerekiyor.

Hadi yorumlara!

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
YORUMLAR
16.06.2021

Geçen yıl yapılan smear testinde rahim ağzı kanseri öncü lezyonlarına rastlandığı için başladığım tedavide 3 doz HPV aşısı oldum ve 1800 TL ödedim 3 doza. Çok şükür iyiyim şimdi. O dönem araştırdığımda Türkiye'de de bilinçli insanların kız çocuklarına küçük yaşlarda yaptırdıkları bilgisine rastladım ve çok sevindim. Benim kızım olsa kesinlikle yaptırırım. Diğer ülkelerde olduğu gibi bunun ücretsiz bir hak olarak verilmesini kesinlikle destekliyorum. Kısacası "Ulusal aşı kapsamına kesinlikle alınmalı"...

smear testini niye yaptırdınız

16.06.2021

Doktorum çok büyük bir oranda insanın bu hastalığı taşıdığını ve bulaştırdığını söyledi. Cinsel yolla bulaştığı için devletimiz bunu özel olarak nitelendiriyor galiba.

17.06.2021

Bu aşıyı yaptırmış biriyim. Şuan 4, buçuk aydır yaşadığım cehennemi size anlatamam. Bu aşının içeriğindekilerin hangi bedende ne gibi etkiler yapabileceğini bilemezsiniz. Bütün vücudum benim yanıyor şuan. Sanki iç organlarıma asit dökmüşler gibi. Beynimde basınç hissi ve kalp atışı. Geceleri uyku yok, kalp üzerine yattığım zaman inanılmaz bir kalp atışı. Sürekli mide bulantısı hisssi. Instagramdan isuda takip edin, kendisi epilepsi krizleri geçirmiş biri. Rahim ağzı kanseri önlenebilir bir kanser erken teşhisle ama aşının etkilerini geri alamayabilirsiniz. Bu ülkede ilk kez kadın sağlığı böyle tehlikeli bir aşıdan uzak durularak korunuyor. Etmeyin. Benim çektiklerimi kimse çeksin istemem.

TÜM YORUMLARI OKU (13)