Onedio Logo

Raflardan Toplatılıyor! Limon Suyu ve Nar Ekşisi İzlenimi Veren Ürünlerin Satışı Yasaklandı

Kapak Görseli

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlıklı gıda tüketimini desteklemek adına, limon suyu ve nar ekşisi gibi ürünlerin taklitlerinin satışını yasakladı. Bakanlık tarafından alınan bu kararla, gerçek limon suyu içermeyen ancak 'limon sosu', 'limon aromalı sos' veya 'limonlu sos' gibi isimlerle piyasada bulunan ürünlerin satışına son veriliyor. Aynı uygulama nar ekşisi ürünleri için de geçerli.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin daha sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmasını sağlamak amacıyla yeni bir düzenleme başlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin daha sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşmasını sağlamak amacıyla yeni bir düzenleme başlattı. Görseli

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, taze limon suyu izlenimi veren ancak aslında limon içermeyen ürünlerin satışı yasaklandı.

Bu düzenleme, tüm Türkiye genelinde uygulanacak ve 81 ilde geçerli olacak.

Sözcü’de yer alan habere göre; Yeni düzenlemeye göre, "limon sosu", "limon aromalı sos" ya da "limonlu sos" gibi ifadelerle satılan ve gerçek limon suyu içermeyen ürünlerin satışı artık yapılmayacak.

Sözcü’de yer alan habere göre; Yeni düzenlemeye göre, "limon sosu", "limon aromalı sos" ya da "limonlu sos" gibi ifadelerle satılan ve gerçek limon suyu içermeyen ürünlerin satışı artık yapılmayacak. Görseli

Bu tür ürünlerin, taze limon suyu gibi satılması yanıltıcı kabul edilecek ve piyasaya arzı yasaklanacak. 

Bu adım, gıda etiketlemesi konusunda daha şeffaf bir yaklaşım getirmeyi hedefliyor. Bakanlık, bu düzenleme ile tüketicilerin daha sağlıklı ve güvenilir ürünlere ulaşmasını sağlamak için önemli bir adım atmış oldu.

Limon suyu ile sınırlı kalmayan bu düzenleme, nar ekşisi ürünleri için de benzer kurallar getiriyor.

Artık nar suyu veya konsantresi içermeyen, içinde farklı maddeler bulunan nar ekşisi ürünlerinin satışı yasaklanacak. Bu karar, nar ekşisinin içeriğini daha net bir şekilde tüketiciye sunmayı amaçlıyor.

Boykot Çağrısı Yapan Fabrika İşçisi Tazminatsız İşten Çıkarıldığı İddia Edildi

Popüler İçerikler

TÜVTÜRK Dönemi Sona Erdi! Araç Muayene İstasyonlarında Yeni Dönem
TÜVTÜRK Dönemi Sona Erdi! Araç Muayene İstasyonlarında Yeni Dönem
Bodrum Belediye Başkanı'nın 2500 TL'lik Lahmacun Fiyatıyla İlgili Açıklaması Tartışma Yarattı
Bodrum Belediye Başkanı'nın 2500 TL'lik Lahmacun Fiyatıyla İlgili Açıklaması Tartışma Yarattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Erken Seçim ve Adaylık Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Erken Seçim ve Adaylık Açıklaması
YORUMLAR
04.04.2025

Arada da güzel haberler düşüyor aslında.

orijinal nar ekşisine de halk yetişemez elveda çiğköfte, mercimek köftesi ve kısır...

04.04.2025

İnsan nar ekşisi için de ağlamaz be. Bu nasıl bi kompleks o kadar mı vasıfsızsınız yoksa aq.

04.04.2025

31 ocak 24 de yasaklanan ürünü hâla satıyorlar.. valla bunlardan cacık bile olmaz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ