Radyoculuğun Tarihine Doğru Yola Çıkıyoruz! En Özenilen Mesleklerden Biri Radyoculuk Hakkında 7 Bilgi

Radyolar, modern toplumun arabada ve evde yaygın kullanılan teknolojik araçlarıdır. Bu teknolojik araç, bugünün dünyasında kaç yaşında olursa olsun, oldukça popülerdir. Bu sebeple radyoculuk mesleği de en revaçta olan mesleklerdendir. Biz de geçmişten günümüze radyoculuk hakkındaki bilgileri buraya derledik. İşte, radyoculuk ve tarihi hakkında 7 bilgi.

1. İlk halka açık radyo yayınları, Eyfel Kulesi'nin tepesinde yapılmıştır.

İlk halka açık radyo yayınları, Lee de Forest tarafından Eyfel Kulesi'nin tepesinde yapılmış. Lee de Forest radyo yayıncılığının babası. 1908 yılında Fransa'nın en ünlü tepesine tırmanarak, Paris banliyölerinde bir müzik seçkisi yayınlamış. Bu sayede ilk radyo DJ'i olmuştur.

2. İlk radyo yayınının yapılması 1907 senesine denk düşer.

İlk radyo yayını 1907 senesinde yapılmış. Berlin-Kopenhag arası ilişkilerde aktarılması gereken bir söze dayanır. İlk müzikli radyo yayını ise 1910 senesinde Amerika'da yapılmış. Türkiye'de ilk radyo yayını Eşref Şefik tarafından 6 Mayıs 1927'de gerçekleştirilmiş.

3. Dünyada 44 binden fazla radyo istasyonunun bulunduğu tahmin ediliyor.

Dünyada 44 binden fazla radyo istasyonunun olduğu düşünülüyor. Örneğin, Afrika'da gazete ve TV istasyonlarından fazla radyo istasyonu vardır. Gelişmiş ülkelerde bile popülerdir.

4. "How You Remind Me" 2000'li yıllarda ABD radyolarının en çok çalınan şarkısıdır.

2000'li yıllarda ABD radyolarında Nickelback'in 'How You Remind Me' parçası en çok çalınan şarkıydı. Hatta radyoda 1,2 milyondan fazla çalınmıştır.

5. Titanik'in batması, denizde radyo kullanımını zorunlu kılmıştır.

tr.pinterest.com

1912 yılında Titanik'in batması denizde radyo kullanımını zorunlu kılmıştır. Çünkü gemideki telsiz sistemi hayat kurtarmıştır. Bu felaket daha sonra radyo yasasının oluşturulmasında rol oynamıştır.

6. Küresel radyo yayıncılığı son yıllarda hızla büyümüştür.

Küresel radyo yayıncılığı pazarı 2021'de 125,39 milyar dolarken, 2022 yılında 133,55 milyar dolara çıkması bekleniyor. Çünkü küresel radyo yayıncılığı hızla büyümektedir. Pazarın 2026 yılında ise 163,68 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

7. 18-34 yaş arasındaki 71 milyondan fazla yetişkin her ay radyo dinliyor.

18-34 yaş aralığındaki yetişkinlerin %90'ına aylık olarak radyo ile ulaşılabiliyor. 35-49 yaş arasındaki 59 milyon yetişkin her ay radyo dinliyor. Ayrıca 35-49 yaş aralığındaki yetişkinlerin %94’üne aylık radyo ile ulaşılıyor.

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!