Radyasyon Önlemi: Antalya'da Leyleklerin Yuva Yaptığı Baz İstasyonu Alüminyumla Kaplandı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, 15 yıldır bir baz istasyonununu yuva olarak kullanan leylek çiftinin kanser olabileceği gündeme gelince, istasyonun sinyal panelleri alüminyum ile kaplandı.

Radyasyon tehlikesi gündeme gelince harekete geçildi

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde uzun yıllardır bir leylek çifti tarafından yuva olarak kullanılan bir baz istasyonu, hayvanların radyasyondan etkilenmemesi için yeniden düzenlendi.

Bu yuvada, yavrularını birkaç ay içerisinde büyütüp göç eden leylek çifti, bu yıl Temmuz ayında 40 derece sıcaklıkta, 60 metre yüksekliğindeki istasyonda yavrularını büyütmeye çalışırken görüntülenmişti. Görüntülerin ardından leylek çifti için radyasyon tehlikesi gündeme geldi.

Yuvayı çevreleyen alıcılar aşağı indirildi, paneller alüminyum ile kaplandı

Aradan geçen 5 ayın ardından leylek çifti göç etti. Leyleklerin ayrılmasının ardından GSM firmasının baz istasyonu görevlileri, yuvayı koruyabilmek için çalışma başlattı. Yuvanın etrafını çevreleyen alıcı ve vericileri daha aşağı bir seviyeye indiren görevli Süleyman Can Gürbüz, sinyallerin yuvaya ulaşmasını önlemek adına panellerin etrafını da alüminyum yansıtıcıyla kapladı. Böylece yuva, sinyal alışverişinden olumsuz etkilenmeyecek hale getirildi.

'İletişimin aksamaması için çözümü bu şekilde bulduk'

Gürbüz, yuvaya yapılan düzenlemenin leylekler için bir sürpriz olacağını belirterek, 'Hem insanların, hem de hayvanların sağlığını önemsiyoruz. İletişimin aksamaması için çözümü bu şekilde bulduk. Bazı testler yapıldı ve sinyal yuvaya ulaşmıyor. Leylek çiftimizin yuvasına dokunmadık, panelleri aşağı indirdik. Leylek çiftimiz gelecek sene yuvalarında daha rahat edecektir, diye umuyoruz' dedi.

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.12.2019

kötülüklerin arasından çıkan büyük bir iyilik

07.12.2019

Böyle duyarlı insanlara ihtiyacımız var. Bunca kötülüğün arasında hala iyi bir şeyler ve iyi birileri var :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ