Radikal İslamcılıkla Suçlanıyordu: Fransa'da Kapatılan Derneğin Başkanı Türkiye'den Sığınma İstedi

Fransa'da 'radikal İslamcı hareketle ilişkileri' nedeniyle kapatılan Barakacity isimli derneğin Başkanı İdriss Sihamedi, güvende olmadıklarını söyleyerek kendisi ve ekibi adına Türkiye'den sığınma talep etti.

Fransa'da faaliyet yürüten Barakacity isimli dernek, çarşamba günü Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, dernekle ilgili yaptığı açıklamada, 'Barakacity, nefreti körükledi, radikal İslamcı hareketle ilişkileri sürdürdü, terör eylemlerini meşrulaştırmaktan zevk aldı.' dedi. 

Kapatılma kararının ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Dernek Başkanı İdriss Sihamedi, Türkiye'den sığınma talebinde bulundu.

"Fransa'da güvende değilim"

Sihamedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek yaptığı paylaşımlarda, 'Fransa'da, 26 ülkede 2 milyon yoksul insan için faaliyet gösteren insani yardım ve insan hakları örgütü Barakacity'yi Fransa devleti feshetme kararı aldı. Dosyalarında 3 yıllık bir soruşturmanın ardından herhangi bir gerçek suçlama olmamasına rağmen. Bu yüzden sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan Fransa'da güvende olmadığım için kendim ve ekibim adına siyasi sığınma talebinde bulunmak istiyorum.' ifadelerini kullandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nden Sihamedi'ye yanıt: "İltica başvurusu yaparsanız değerlendiririz"

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

📌 Sosyal medya kullanıcılarının habere tepkisi

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
29.10.2020

Gel.... gel.... Reis sana bir bakanlık ayarlar.... ..... 😠😡🤪

Pasif Kullanıcı
29.10.2020

pedofili toplanma merkezi gibi olduk zaten sende gel.

Pasif Kullanıcı
29.10.2020

İnanamıyorum ya... Afganistan'ın yaşadığı tüm süreçlerden geçiyoruz. Araştırabilirsiniz; bizzat Abd eliyle Afganistan'a "kahraman mücahitler" diyerek dünyanın her yerinden Selefi Araplar yığılmıştı. Bugün dahi Afgan nüfusunda hatırı sayılır bir orana sahip bunlar. Afganistan'ı şu anki karanlığına Taliban, El Kaide gibi örgütler çatısı altında toplanan bu sözde kahraman mücahitlerdi. Cübbeli Ahmet'in söyledikleri gerçekten mesnetsiz değil demek ki. Ciddi ciddi Türkiye'yi Afganistan yapma arzusu içinde birileri.

TÜM YORUMLARI OKU (52)