Radikal'den 4 Saat Sonra Silinen Haber Eylemi: #4saat

Radikal Haberleri 4 Saatte Siliyor

elmaaltshift.com

Radikal‘in internet sansürüne tepki olarak yaptığı yaratıcı bir protesto. Bildiğiniz gibi internet yasası 7 gün sonra Abdullah Gül tarafından onaylanacak. Sansür yasası onaylandıktan sonra da yargı kararı gerekmeden ‘içeriği sakıncalı bulunan’ internet siteleri 4 saat içinde kapatılabilecek. Yani bu ne demek? Siz bu yazıyı okudunuz, biri beğenmeyip şikayet etti ve 4 saat sonra geri geldiğinizde yazı ortadan kaybolmuş olacak. Kısacası her türlü haber, blog yazısı, bilgi ve özgür düşünce, “uygunsuz” bulunduğu taktirde, yalnızca 4 saat içinde silinecek. Radikal, işte bu konuya dikkat çekmek için bir kampanya başlatmış. Amaçları yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa nelerle karşılaşabileceğimize ışık tutmak.

Kaynak: elmaaltshift.com

Radikal gazetesi, 6 Şubat’ta Meclis’ten geçen “internet kanunu” yürürlüğe girdiğinde, Telekomünikasyon İletişim Başkanı’nın (TİB) emriyle “içeriği sakıncalı bulunan” internet sitelerinin 4 saat içinde kapatılabilecek olmasına dikkat çekmek için bir kampanya başlattı. Buna göre, Radikal’in internet sitesindeki haberler yayınlandıktan 4 saat sonra siliniyor.

Kampanya amacını, “Yasa Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanırsa nelerle karşılaşabileceğimize ışık tutmak” sözleriyle açıklayan Radikal, Türkiye’de özgürlüklerin kısıtlandığı bir ortam istemediklerini vurguladı.

Yeni internet sınırlamalarını da içeren “torba yasa ” 10 Şubat’ta Çankaya Köşkü’ne gönderilmişti. Cumhurbaşkanı Gül’ün 15 günlük inceleme süresi devam ediyor. Bu arada temaslarda bulunduğu Macaristan’da açıklamada yapan Gül, internet ve HSYK kanunlarını onaylayıp, tartışılmasını Anayasa Mahkemesi’ne bırakacağı sinyali verdi.

nediyor.com

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı