Fotoğraflar ile R2-D2’ya Hayat Veren Kenny Baker'a Veda

Altı ‘Star Wars’ filminde droid R2-D2’yu canlandıran İngiliz aktör Kenny Baker, 81 yaşında hayatını kaybetti. Serinin hayranları yasta.

Star Wars’ evreninin en sevilen karakterlerinden droid R2-D2’yu canlandıran Kenny Baker, 81 yaşında hayatını kaybetti. 112 cm boyundaki aktör, R2-D2 droid kostümünün içinde hiç replik söylemeden milyonlarca hayranın sevgisini kazanmıştı.

Ölüm nedeni henüz belli olmasa da, yeğeni Drew Myerscough yaptığı açıklamada Baker’ın yıllardır solunum güçlüğü çektiğini ve bu güçlüklerle cesurca savaştığını söyledi. Yeğeni ayrıca ‘Star Wars’ hayranlarının sevgisinin Baker’a yaşam sevinci verdiğini de ekledi.

“Bir robotun içinde ne yapacağım”

İngiltere Birmingham’da 1934 yılında dünyaya gelen Baker, 16 yaşında bir tiyatro grubuyla performans kariyerine başladı. DJ’lik yapan ve sirklerde çalışan Baker, ‘Star Wars’da rol almasının ardından dünyaca ünlü oldu. Baker, ilk teklif edildiğinde rolü “Bir robotun içinde ne yapacağım” diyerek reddettiği ancak sonra Lucas’a yardımcı olmak için kabul ettiği biliniyor.

Baker’ın sinema kariyeri ‘Star Wars’la sınırlı değildi. David Lynch’in yönettiği ‘The Elephant Man’, Terry Gilliam’ın ‘Time Bandits’ filmlerinin yanı sıra ‘Willow’ ve David Bowie’nin başrolünü üstlendiği Jim Henson’ın kült film ‘Labyrinth’de de rol aldı.

Orijinal ‘Star Wars’ üçlemesi ve devam filmlerinde R2-D2’yu canlandıran Baker’ın ölümünün ardından Mark Hamill ve Ewan McGregor’ın aralarında olduğu rol arkadaşları taziyelerini sosyal medya üzerinden paylaştılar.

Serinin yaratıcısı George Lucas da, gerçek bir centilmeni ve eski bir dostunu kaybetmenin yasını tuttuğunu belirtti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
16.08.2016

rest in peace R2,rest in peace :(

Pasif Kullanıcı
16.08.2016

Biriniz şu Force'u kullanıp bunu diriltin lan !!!

16.08.2016

Mümkün mü lan o??

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ