R&B ve Rap’in Yıldız Olduğu Bu Dönemde Türkçe Rock Müzikte Neler Oluyor?

Sadece ülkemizde değil tüm dünyada bu bir gerçek: R&B ve Rap müzik bütün piyasayı ele geçirmiş durumda... Harcı olmayan herkes bile bu türde eserler vermeye çalışıyor desek abartmış olmayız. Peki bir zamanların yıldızı Rock müzikte işler nasıl, sanki özellikle ilgisi olmayan biriyseniz rock müzikteki haberler görünür bile olmuyor gibi değil mi? Türk rock'ta neler olmuş 2020 ve 2021'de kısaca bir göz atalım... Harika işler çıkmış olduğunu göreceksiniz!

1. Hayko Cepkin - Karantina Günlüğü

Pandemi döneminde bizleri müziksiz bırakmayan isimlerden biriydi Hayko Cepkin. Youtube kanalı üzerinden eski şarkılarını neyzen Burak Malçok ile birlikte yeniden yorumlayan Cepkin bu performansları Karantina Günlüğü adını verdiği albümle ölümsüzleştirdi. Rock altyapılı bu şahane şarkıları ney eşliğinde dinlemenin ne kadar büyük bir keyif ve ayrıcalık olduğuna inanamayacaksınız albümü dinlediğinizde!

Cepkin'in ikinci stüdyo albümünde yer alan 777...

2. Pentagram - Sur

Heavy metal'de milli gururumuz Pentagram, nam-ı diğer Mezarkabul, geçtiğimiz Kasım ayında Bu Düzen Yıkılsın adını verdikleri bir single ile yeniden gönlümüzü ferahlatmış fakat boş durmayan grup Ocak ayında bir single ile daha karşımıza çıktı. Sur adını verdikleri bu şarkının bir de harika klibi var. Animasyon film yönetmeni Gökalp Gönen'in film festivallerinde ödüllerden ödülü koşan 'Altın Vuruş' adlı kısa filminden uyarlanan bu kliple Pentagram, müzikseverleri oldukça sevindirdi.

Klibi şuradan izleyebilirsiniz 👇

3. Mor ve Ötesi - Harbiye Açıkhava (Canlı Senfonik)

Uzun zamandır yeni albümüne hasret kaldığımız Mor ve Ötesi, 8 Temmuz 2019 tarihinde sahne aldığı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava konserinin kayıtlarından oluşan bir albümle bu süreci bir nebze çekilir kılan şahane bir albüm yayımladı.

Albümde de yer alan Aşk İçinde performansı için 👇

4. Moğollar - Anatolian Sun

Müzik tarihimizin efsanevi devlerinden Moğollar, Anatolian Sun adını verdikleri albümleriyle on bir yıllık bir aradan sonra yeniden buluştu bizlerle. Albüm 'direct - to - disc' yani doğrudan plağa kayıt teknolojisiyle kaydedilmiş ve dijital platformlardan iki part halinde Ocak ayında yayımlanmıştı.

Albümde yer alan Gel Gel şarkısını ve özel klibini şöyle izleyebilirsiniz 👇

5. Ogün Sanlısoy - Yaşamaya Devam

Ogün Sanlısoy da geçtiğimiz ay taptaze bir albüm ile çıktı karşımıza. Yedisi yeni, dördü eski şarkıların akustik versiyonu olan ve 11 şarkıdan oluşan “Yaşamaya Devam” adlı bu albümünde yine oldukça başarılı müzisyenlerle çalıştı Sanlısoy.

Albümün çıkış şarkısı ise Kaldım İstanbul'da oldu.

6. Pinhâni - Konserdeyim 2

Yine bir konser albümü daha... Pinhâni'nin 31 Mayıs 2019'da IF Beşiktaş'taki konserinin kaydından oluşan 'Konserdeyim 2' albümü geçtiğimiz Mayıs ayında dinleyicisiyle buluştu. Albümün ilk versiyonu ise 2019'da yayımlanmıştı.

Grubun en sevilen şarkılarından biri olan Sevmekten Usanmam da albümde yer edindi.

7. Pera - Sevda Beladır

Üç yıllık bir aradan sonra Şubat ayında 'Sevda Beladır' isimli albümleriyle kendilerini yeniden hatırlattı başarılı grup Pera.

Albümün çıkış şarkısı ise Ben Yağmuru Bilirim oldu.

8. TNK - Manik Depresif

Rock müziğin başarılı bir diğer gruplarındna TNK, Manik Depresif adını verdikleri albümlerini Aralık 2020'de çıkardı. Yine pandemi koşullarında kaydedilmiş bir albüm olan Manik Depresif'te grubun iki eski şarkısı ve bir de Neşet Ertaş “Neredesin Sen” coverı bulunuyor.

Albümde yer alan Sen De Yan şarkısını buradan dinleyebilirsiniz...

9. Zakkum - Duble Vol 1. & Vol 2.

Zakkum, geçtiğimiz Mayıs ayında kuruluşunun 20. yılına özel olarak devasa bir albüm çıkardı. Daha doğrusu bu albüm, Duble 1 ve Duble 2 isimleriyle iki parçadan oluşmakta ve içinde 30 yeni şarkı barındırmaktaydı.

Albümde yer alan şarkılardan biri olan Hüzzam'ı şöyle dinleyebilirsiniz 👇

10. Aydilge - Evden Canlı Canlı Vol. 2

Aydilge de canlı performanslardan oluşan bir albüm yayımladı bu süreçte. Fakat bu seferki konser ortamlarından değil, evden canlı olarak kaydettiği performanslardı. Daha önce 'Evden Canlı Canlı' adıyla yayınladığı albümünün devamı olarak hayata geçirilen 'Evden Canlı Canlı Vol. 2' pandemi koşullarıyla hırpalandığımız şu günlerde içimizi ferahlatması için tasarlanan albümlerden biri oldu.

İşte albümde yer alan Gülmek Mümkün mü? performansı da şu şekilde 👇

11. Gaye Su Akyol - Remiks İmparatorluğu

Gaye Su Akyol da 2020'yi oldukça verimli geçiren müzisyenlerden oldu. Bir değil, iki değil, tam üç parçadan oluşan Remiks serisiyle karşımıza çıkan GSA, bu albümleri Hologram İmparatorluğu albümünde yer alan parçalarının remiksleri olarak kurguluyor.

Kendimden Kaçmaktan adlı şarkısı, İpek İpekçioğlu remiksiyle karşınızda...

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
YORUMLAR
25.04.2021

Haluk Levent ft. Melek Mosso - Zülüf

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ