Onedio Logo

Putin Tasarıyı Onayladı: 2036 Yılına Kadar Devlet Başkanı Olmanın Önünü Açtı

Kapak Görseli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendisinin iki dönem daha ülkeyi yönetmesinin önünü açan tasarıya imza attı.

null Görseli

Rusya’yı demir yumrukla yıllardır yöneten Vladimir Putin bugün kritik bir yasa tasarısına imza attı.

2024 yılında görev süresi dolacak olan Putin, iki dönem daha koltukta kalmasına imkan tanıyan yasayı onayladı ve imzaladı. Hükümetin resmi internet sitesinde paylaşılan belge ile birlikte Putin, yeterli oy alması durumunda iki dönem daha ülkeyi yönetebilecek.

Böylelikle Putin’in teoride 2036 yılına kadar görevde kalması mümkün hale geldi.

Böylelikle Putin’in teoride 2036 yılına kadar görevde kalması mümkün hale geldi. Görseli

Öte yandan anayasada yapılacak değişiklikler kapsamında adayların için en az 35 yaşında olması, Rusya’da en az 25 yıldır yaşıyor olması ve şu anda ya da daha önce başka bir ülkenin vatandaşlığına ya da oturma iznine sahip olmaması şartları da getirildi.

Halkın yüzde 77.92’si evet dedi

Geçtiğimiz Temmuz ayında açıklanan sonuçlara göre, halkın yüzde 77.92’si Rusya anayasasını değiştiren pakete ‘evet’ dedi. Ancak ülkedeki muhalefet oylamanın yasal dayanağının bulunmadığını, söz konusu değişikliklerin 68 yaşındaki Putin’e ömür boyu başkanlık yolunun açılması için yapıldığını açıklamıştı.

Putin, 2008-2012 yılları arasında devlet liderliği görevini Başbakan Dmitry Medvedev’e bırakmış, 2012’de 4 yıllık olan devlet başkanlığı süresini de 6 yıla çıkarmıştı.

Erdoğan, Amirallar Bildirisi Hakkında Konuştu: 'Montrö'ye Bağlılığımızı Sürdürüyoruz'
Rasim Ozan Kütahyalı Gözaltına Alınan Amiraller Hakkında Konuştu: 'Normal Şekilde İfadeye Çağrılmalıydılar'
Akşener Açıklamalarına 'Zevzeklik' Dediği Amirallerin Gözaltılarına Tepki Gösterdi

Popüler İçerikler

Fas Kralı, Kuraklık ve Ekonomi Nedeniyle Kurban Bayramı’nda Kurban Kesmeyi Yasakladı
Fas Kralı, Kuraklık ve Ekonomi Nedeniyle Kurban Bayramı’nda Kurban Kesmeyi Yasakladı
Sosyal Medyadan Duyuruldu: Taksim'de Durma Eylemi Yapan Çok Sayıda Kişi Gözaltına Alındı
Sosyal Medyadan Duyuruldu: Taksim'de Durma Eylemi Yapan Çok Sayıda Kişi Gözaltına Alındı
Darbeden Eski Sevgilisi Serbest Bırakıldı: Danla Bilic Berk Çetin'den Ölüm Tehdidi Aldığını Açıkladı!
Darbeden Eski Sevgilisi Serbest Bırakıldı: Danla Bilic Berk Çetin'den Ölüm Tehdidi Aldığını Açıkladı!
YORUMLAR
05.04.2021

Bu da Rusya'nın dikdatörü.

Pasif Kullanıcı
05.04.2021

Senin de diplomasızın da sonu saddam gibi olması dileğiyle

05.04.2021

baba sen de ne uzatıyorsun direk çık de ki ben rus çarıyım arkadaş

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ