Zelenski Halka Seslendi: "Kimseye Bir Şey Vermeyeceğiz"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararına ilişkin, 'Rusya'nın kararı Ukrayna'nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir. Alınan kararlarla bağlantılı sonuçların tüm sorumluluğu Rusya'ya aittir' açıklamasında bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'nın sözde ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararına ilişkin 'Alınan kararlarla bağlantılı sonuçların tüm sorumluluğu Rusya'ya aittir' dedi.

Zelensky, Rusya'nın ayrılıkçıların yönetimlerini tanıma kararına ilişkin sosyal medyadan halka sesleniş gerçekleştirdi.

'Tüm sorumluluk Rusya'ya aittir'

Rusya'nın son hareketleri ülkemizin egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlali olduğunu aktaran Zelenski, 'Alınan kararlarla bağlantılı sonuçların tüm sorumluluğu Rusya'ya aittir' diye konuştu.

Zelenski, ayrılıkçıları tanımanın tek taraflı olarak Minsk anlaşmalarından çıkmak ve Normandiya Formatında alınmış kararları göz ardı etmek anlamına gelebileceğinin aktararak, kararın barış çabalarını baltaladığını belirtti.

Bugün alınan ve yarın alınacak muhtemel kararlarla Rusya'nın Donbas'ta 2014'ten beri var olan askeri varlığını meşru hale getirmiş olacağını kaydeden Zelenski, Normandiya Dörtlüsü Zirvesi için acil çağrı yaptıklarını belirtti.

"Kimseye bir şey vermeyeceğiz"

Zelenski, partnerlerinden net ve etkili adımlar beklediklerine dikkati çekti.

Sınırlarının iyi şekilde korunduğunu hatırlatan Zelenskiy, kendi topraklarında olduklarını ve hiçbir şeyden korkmadıklarını söyledi.

Kimseye bir şey borçlu olmadıklarını ifade eden Zelenski, 'Kimseye bir şey vermeyeceğiz. Bundan eminiz. Çünkü 2014 Şubat değil, 2022 Şubat'tayız. Başka bir ülke, başka bir ordu. Tek amaç Ukrayna'da barış' dedi.

Zelenski, ülkesinin siyasi-diplomatik çözüme bağlı olduğunu kaydetti.

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
22.02.2022

sizce savaş çıkacak mı , sanki çıkar gibi olacak..

boş ver çıkarsa çıksın yeter ki biz karışmayalım. Yoksa ikisine birşey olmaz olan bize olurç

22.02.2022

Adam bildiğin toprağa çöktü :) Kumarhane sanki...

22.02.2022

KALLEŞ ABD VE AB , medyada Ukrayna’dan taraf , arkadan Rusya’ya destek veriyor , Bu savaşın faturası Türkiye’ye de kesilir !! Döviz yükselir , akaryakıt , doğalgaz fiyat patlar !! 3 . Üncü dünya savaşı kapıda ..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ