Putin'den Batı'ya Gözdağı: "F-16'ları da Yok Edeceğiz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın Ukrayna'ya vermeyi planladığı F-16, üçüncü hava sahaları fark etmeksizin yok edeceklerini açıkladı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'ya F-16 savaş uçaklarıyla ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi.

Moskova'nın herhangi bir NATO ülkesine saldırma planı bulunmadığını belirten Putin, Batı'nın Ukrayna'ya temin etme sözü verdiği F-16 savaş uçaklarına ise asla izin vermeyeceklerini duyurdu.

DW Türkçe'nin aktardığına göre Rus lider, "Şu an tankları, zırhlı araçları ve çoklu roketatar dâhil diğer ekipmanları imha ettiğimiz gibi, bu uçakları da imha edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak

Putin açıklamasında ayrıca bu uçakları üçüncü ülke hava sahalarında görmeleri durumunda bile yer gözetmeksizin indireceklerini söyledi.

Ukrayna, aylardır Batı'dan F-16 savaş uçağı talep ediyordu. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba'nın dün F-16 savaş uçaklarıyla ilgili mesajlar vermişti.

Şu ana kadar Belçika, Hollanda, Danimarka ve Norveç gibi ülkeler Ukrayna'ya F-16 bağışında bulunma sözü veren ülkeler arasında. 

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

Enver Demirel'in 'Behzat Ç.' Göndermeli Mesajı Erdal Beşikçioğlu'nu Kızdırdı: "Kendilerine Yakışan Bir Mesaj"
Eski Asker Nedenini Açıkladı: Ruslar IŞID'li Teröristlerin Neden Kulaklarını Kesti?

Popüler İçerikler

Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
28.03.2024

yaparım derse yapar 😁

28.03.2024

Havalara bak, sanki oranın komutanı. 😁

28.03.2024

E komutanı oğlum 😅😅

28.03.2024

Üçüncü ülke hava sahası dediği Belarus'tur. Nato havasahasında uçak düşüreceğini sanmıyorum. Rusya'nın şu an hiç istemeyeceği şey yeni bir cephedir. Bir kaç ay sürecek denen savaş 3. yılına girdi. Ordu yorgun ve psikolojik olarak bitkin. Ukrayna tarafındaki azim Rus ordusunda yok. Savaşın bitme ihtimali de yok. Her iki tarafta mehter takımı gibi 2 ileri 1 geri sahada oyalanıp duruyor.

28.03.2024

Rus yetkilinin dediği gibi batının dikkat süresi düşük, ama rusya hep orada. Bir tarafta kendi ayakları üzerinde durup yaptırımlara direnen bir ülke diğer tarafta ise 2 gün destek almasa hem ordusu hem de ekonomisi kitlenecek bir ülke var. Ne Putini ne de rusyanın genişleme politikasını desteklemiyorum ama ukraynadan sağlam bir karşı saldırı gelmez ise bu yıpratma savaşının galibi belli.

TÜM YORUMLARI OKU (18)