PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier Hakkında Ortaya Atılan Irkçılık İddiası Fransa'yı Karıştırdı!

Fransa, PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier hakkında çıkan iddialarla çalkalandı. Daha önce Nice takımını çalıştıran Christophe Galtier'in siyahi ve müslüman futbolcular hakkında söylediği iddia edilen ırkçı ifadeler PSG kulübünü harekete geçirdi.

PSG Teknik Direktörü Christophe Galtier hakkında ortaya atılan iddia Fransa'yı karıştırdı. İddialara göre Galtier, siyahi ve müslüman futbolcuların takımında yer almasından memnuniyetsizliğini dile getirdiği mail ifşa edildi.

Fransız spor kanalı RMC Sport'ta yayınlanan "After Foot" programına katılan Nice sportif direktörü Julien Fournier, Galtier’nin “Takımda bu kadar siyahi ve Müslüman olmamalı.” dediğini iddia etti.

Fournier'in ortaya attığı iddiada ""Christophe Galtier bana 'şehrin gerçekliğini' hesaba katmam gerektiğini ve takımda bu kadar çok siyah ve müslüman olamayacağını söyledi" diyor.

"Dün gece restorana gittim ve herkes siyahlardan oluşan bir ekibimiz olduğunu söylemek için üzerime geldi" dediği iddia edilen Galtier'in kendisini savunması için PSG yönetimi tarafından açıklama yapmasına izin verilecek.

Nice takımındaki siyahi ve müslüman futbolcuların şehri yansıtmadığı söylediği iddia edilen Galtier hakkında PSG kulübü geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

PSG Başkanı Nasır el-Halifi ise bu iddialar karşısında sessizliğini koruyor.

Christophe Galtier, Nice teknik direktörü iken tribünlerde yaşanan çirkin olaylar hakkında yaptığı konuşmayla büyük takdir toplamıştı👇

Trajik Şekilde Ölen Sala'ya Tezahürat Yapan Takımın Teknik Direktörü Galtier: 'Toplum Buysa, B*kun İçindeyiz'

Soruşturmanın ardından Galtier ile PSG'nin yollarının ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. PSG'nin kadrosunda birçok siyahi ve müslüman futbolcu bulunuyor.

Oyuna 75. Dakikada Alınıp 89'da Teknik Direktörü Tarafından Çıkarılmak İstenen Futbolcu Değişikliği Reddetti
Maçın Son Düdüğüyle Kendini Tutamadı! Cristiano Ronaldo'nun Bitmeyen Öfkesi
14 Mayıs'ta Onlar da Yarışacak! Milletvekili Adayı Olarak Parti Listelerinde Yer Alan Eski Sporcular

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR

Mailde "siyahi VE müslüman" diye bir ifade yok. "Siyahi müslüman" ifadesi geçiyor. Mailin devamında da oruç tuttukları ve bunun sonucunda performanslarında düşüş olduğunu yazmış, altına da istatistik koymuş deniyor. Aksi gibiyse korkunç bir durum.

12.04.2023

Esasında haklı, şöyle haklı. PSG şampiyonlar ligi şampiyonluğu hedefleyen bu doğrultuda çılgın paralar harcayan takım. Ancak siyahi oyuncuların geneli gettoda büyüme ve takımda oranları çok artarsa şampiyonlar ligi şampiyonluğu hedefleyen bir takım için handikapa dönüşünüyor. Aynı durum mesela Brezilyalılar için de geçerli, onların da syaısı çok artınca gruplaşma disiplin sorunları baş gösteriyor. Onun dışında mesela real madridde 2000 li yıllarda çok hollandalı vardı ve gelen giden tokatlıyordu. Çareyi hollandalıları satmakta bulmuşlardı. Düpedüz ırkçılık denilebilir mi bilmiyorum esasında. İnsanların tecrübe ettiği ezberler diyelim.

Based

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ