Onedio Logo

Protesto İçin 'Canlı Yarasa' Yemek İsteyen Aktivist Gözaltına Alındı

Kapak Görseli

Avrupa Birliği’nin (AB) Kovid-19 aşısı alımlarının adaletsizliğe yol açtığı gerekçesiyle Avrupa Parlamentosu önünde canlı yarasa yiyerek protesto etmek isteyen Rus aktivist gözaltına alındı.

null Görseli

Düşük gelirli ülkelerin aşıya erişiminin uzun süre mümkün olmayacağını vurgulamak isteyen Rus aktivist ve performans sanatçısı Petr Davidçenko, 'canlı yarasa yiyerek' eylem düzenlemek için Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Parlamentosunun ana girişine geldi.

Tek kişilik eylem nedeniyle çok sayıda güvenlik görevlisi bina çevresinde önlem aldı. Polis, alnına yeni tip koronavirüse karşı aşı üreten ilaç firması Pfizer’in adını dövmeyle yazdıran Davidçenko’yu eylem yapmasına izin vermeden binanın girişinde gözaltına aldı.

"Düşük gelirli ülkeler uzun yıllar aşıya erişemeyecek"

"Düşük gelirli ülkeler uzun yıllar aşıya erişemeyecek" Görseli

Davidçenko, protesto eylemi hakkındaki basın duyurusunda, büyük ilaç firmalarının Kovid-19 salgını sırasında Avrupa Parlamentosunda lobi faaliyetleri için milyonlarca dolar harcadığını savundu.

Duyurusunda AB’nin milyarlarca doz aşı alması nedeniyle düşük gelirli birçok ülkenin çok uzun yıllar aşıyı edinemeyeceğine dikkati çeken bir rapora atıf yapan Davidçenko, kendi aşısını geliştirmeyi amaçladığını, bunu yaptığında aşısını ücretsiz dağıtacağını belirtti.

Davidçenko, 'Kovid-19’un kaynağı haline gelen bir hayvanın kanını vücuduma alarak hastalığa karşı kendi aşımı geliştirmeyi hedefliyorum. Böylece sadece hastalığa karşı değil, şirketlerin açgözlülüğüne karşı da bağışıklık kazanmak istiyorum.' ifadesini kullandı.

Duyuruda Rus aktivist ve sanatçının daha önce de benzer eylemler yaptığı, 'israf ekonomisini protesto için' iki yıl boyunca sadece meyve-sebze ve yollarda araçların çarpması sonucu ölen hayvanların etini yiyerek yaşadığı belirtildi.

Çocuk İstismarından Tutuklanan Şeyhin 'Kıbrıs Halifesi': 'Bu İşi 10 Yıldır Biliyorduk, Efendimiz Geri Dönecek'
5 Ürün Grubunun Satışına Yasak! Zincir Marketler İçin 7 Kritik Düzenleme
Boşanmak İsteyen Sosyal Medya Fenomenine Kayınpederinden Tehdit: 'Seni Adana'da Yaşatmayız'

Popüler İçerikler

İnternette Yayılan "Peygamberlerin Bulunduğu Yerler" Listesine İki Çift Lafı Olan Kişiler
İnternette Yayılan "Peygamberlerin Bulunduğu Yerler" Listesine İki Çift Lafı Olan Kişiler
MÜSİAD TÜSİAD’ı Hedef Aldı: “Moral ve Motivasyonu Aşağı Çeken Söylemler”
MÜSİAD TÜSİAD’ı Hedef Aldı: “Moral ve Motivasyonu Aşağı Çeken Söylemler”
Aile Bakanlığı’nın 14 Şubat Paylaşımına İrfan Değirmenci’den Bomba Yanıt: "Yasal Hale Getirirseniz Düşünürüz"
Aile Bakanlığı’nın 14 Şubat Paylaşımına İrfan Değirmenci’den Bomba Yanıt: "Yasal Hale Getirirseniz Düşünürüz"
YORUMLAR
18.02.2021

Daly.rak yeni virüs çıkartcak başımıza. (ŞAKA)

Pasif Kullanıcı
18.02.2021

Aktivist olarak tanımlananların hep bir rahatsızlığı oluyor genelde.

19.02.2021

mal 🤦🏻‍♀️

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ