- Meraklı olmak, araştırmak, sürekli öğrenme ve gelişim heyecanı kuşkusuz en temel özellik.
- Yapay zekâ, en iyi sonuçları dil bilgisiyle birleştiğinde veriyor. O yüzden başta İngilizce olmak üzere bir ya da birkaç dili iyi seviyede bilmek kritik.
- Yapay zekâ konusunda teknik bilgiye açık olmak ve yapay zekâ platformlarını, kütüphanelerini, yapay zekânın temellerini, yapay zekâ algoritmalarını ve yapay zekâ uygulamaları gibi konuları iyi bilmek, eğitimini almak, bilgileri sürekli artırarak, deneyimleyerek geliştirmek şart.
- Prompt mühendisliği, programlama gerektiren bir alan olduğu için bu konuda kariyer yapmak isteyenlerin programlama öğrenmesi gerekiyor. Python, Java, C++ gibi yaygın olarak kullanılan programlama dillerini veya farklı iş ve alanlar için başka dilleri öğrenmek söz konusu.
- Yapay zekâ modellerini eğitme, test etme ve kullanma gibi adımlarda, yapay zekâ modelleri üzerinde pratik yapmış olmak çok önemli avantajlar sağlıyor. O yüzden yapay zekâ modelleri ile mümkün olduğu kadar çok gerçek deneme ve çalışma yapılması gerekiyor. Ancak bu şekilde daha iyi prompt tasarlanabilir, geliştirilebilir, yazılabilir ve uygulanabilir.
Prompt Mühendisliğine en kolay geçiş yapabilecek meslek ve alanlar: Yapay Zekâ Mühendisi, Veri Bilimci, Yazılım Geliştirici, Mobil Uygulama Geliştirici, Web Geliştirici, Sistem Mühendisi, Makine Öğrenmesi Mühendisi, Doğal Dil İşleme Mühendisi, Görsel Algı Mühendisi, Bulut Mühendisi, Siber Güvenlik Mühendisi, vb.
Instagram
X
Linkedln
Facebook
YouTube
Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio