Profiterol Nasıl Yapılır? Tam Ölçülü Profiterol Tarifi…

Profiterol tarifi, çikolata tutkunları tarafından yoğun ilgi gören ve araştırılan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Krema dolgulu hamuru ve çikolata sosu ile herkesin severek tükettiği profiterol, Fransız kökenli bir tatlı olup dünyada ve ülkemizde sıkça tercih edilmektedir. Özellikle çikolata ihtiyacını gidermek için bu tarif sizler için birebir. Malzemeleri ve püf noktalarına dikkat edildiğinde ortaya en az hazırları kadar iddialı bir profiterol nasıl çıkarılır onu anlatacağız. Peki, profiterol nasıl yapılır? İşte tam ölçülü profiterol tarifi…

Sevmeyeni neredeyse olmayan profiterol, akışkan çikolata sosu ve krema dolgulu hamuru ile adeta bağımlılık yapan tatlılardandır. Fransız mutfağından tüm dünyaya nam salan profiterol, yapım aşamasında biraz zahmet gerektirse de finalde hiç kuşkusuz emeğinizin karşılılığını almanızın hazzını yaşatacaktır. Peki, profiterol nasıl yapılır? İşte malzemeleri, yapımı ve püf noktaları ile tam ölçülü profiterol tarifi…

Profiterol Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

• 1 su bardağı ılık su

• 125 gram tereyağı

• 1 su bardağı un

• 3 adet iri yumurta

Kremasında kullanılacak malzemeler;

• 1,5 çay bardağı toz şeker

• 500 ml. Süt

• 1 paket vanilya

• 3 yemek kaşığı un

• 2 adet yumurtanın sarısı

Çikolata sosunda kullanılacak malzemeler;

• 200 gram krema

• 220 gram bitter çikolata

Profiterol Nasıl Yapılır?

1. Kremasını önceden yaparak profiterol yapımına başlayalım. Krema için gerekli malzemelerin tümü tencereye alınır ve koyulaşana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.

2. Kıvam alan kremaya 1 paket vanilya eklenir. Ilıması için kenara alınır, sıkma poşetine doldurularak 1 saat kadar buzdolabında soğuması için bekletilir.

3. Hamuru hazırlamak için ise tereyağı ve su tencerede kaynatılır. Daha sonra 1 su bardağı un eklenir ve karıştırılarak toparlanması sağlanır. Ayrı bir kaseye alınan hamur 15 dakika oda ısısında bekletilir.

4. Şimdi yumurtalar birer birer soğuyan hamura eklenerek iyice karıştırılır. Hamurunuz elastik ve yapışkan olmalıdır. Sıkma torbasına aldığınız hamuru artık ceviz büyüklüğünde olacak şekilde tepsinize sıkabilirsiniz. Elinizi ıslatarak hamurun üzerlerini daha kolay düzeltebilirsiniz. Fırınınızı 180 derece ayarda ısıttıktan sonra hamur tepsisini fırına verme zamanı geldi.

5. Pişen hamurları oda sıcaklığında dinlenmesi için bir müddet bekletin. Dinlenen hamurların alt kısımlarında bıçak yardımı ile delik açarak kremayı sıkın.

6. Çikolata sosu için gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alarak malzemeler eriyene kadar karıştırın. Çikolata sos ılıdığında üst üste dizmiş olduğunuz hamur toplarının üzerine çikolata sosunu gezdirin.

Afiyet olsun.

Profiterol Yapımının Püf Noktaları

Hamur soğuduktan sonra yumurtaları bir bir ekleyip hızla karıştırarak kesilme sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Profiterol hamurlarını tepsiye dizerken aralarından boşluk olmasına dikkat edin. Ayrıca hamurları aşırı büyük sıkmamaya da özen gösterin. Aksi takdirde hamurlar aşırı kabarabilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Milföyden Profiterol Nasıl Yapılır? Kolay ve Pratik Profiterol Tarifi…
Milföy Pasta Nasıl Yapılır? Çilekli Milföy Pasta Tarifi…
Tam da Yaz Tadında: Enfes Mocha Sosuyla Alışık Olduğunuz Profiterol Anlayışına Son!
Çıtırdamalarıyla Yürek Hoplatacak Bir Lezzet: Milföyden Profiterol Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"