Profillerde Uyarı Etiketi Çıkacak! TikTok Devlete Bağlı Hesaplar İçin Twitter’ı Örnek Aldı

TikTok, kullanıcılarının takip ettiği hesapların devlete bağlı medya kuruluşları olup olmadığını göstermek için profillere bir etiket ekleyeceğini açıkladı. Bu uygulama geçtiğimiz yıl Twitter tarafından başlatılmıştı. Rusya’nın Ukrayna işgali sırasında yanlış bilgi paylaşımının önüne geçmek için böyle bir geliştirme yapıldığı belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna işgali nedeniyle sosyal medyada özellikle bilgi kirliliği artmış durumda.

Twitter geçtiğimiz günlerde propaganda ihtimali taşıdığı için Rus basın kuruluşlarının resmi hesaplarında paylaşılan tweetlere ‘Bu tweet, Rusya ile ilişkili bir medya sitesiyle bağlantılıdır’ notu eklemişti. TikTok’ta benzer bir etiketi yanlış bilgi veya propaganda aracı olmamak için kullanacak.

TikTok yaptığı duyuruyla artık devlet kontrollü medya kuruluşlarını etiketleyeceğini açıkladı.

TikTok bu kararı, özellikle savaş zamanlarında kullanıcılara izledikleri videoları hangi kuruluşun paylaştığını bilmeleri için geliştirdiği ‘devlet medyası politikası’ kapsamında aldığını belirtti.

Ukrayna’nın işgal edilmesi TikTok’un süreçleri hızlandırmasına neden oldu.

TikTok, devlet kontrolündeki medya kuruluşlarının hesaplarında paylaşılan içerikleri etiketleyeceğini açıkladı. Ayrıca şirket, hangi hesabın ve içeriklerin devlet medyasına ait olduğunu doğru belirlemek için 20 ülkeden 50 uzmanla birlikte çalıştığı bilgisini de paylaştı.

Twitter, Facebook ve YouTube bu politikayı uzun süredir takip ediyor.

Örneğin RT’nin resmi YouTube kanalındaki videoların tamamında “RT yayın kuruluşuna, kısmen veya tümüyle Rusya tarafından fon sağlanmaktadır” cümlesi yer alıyorken; Twitter ise “Rusya devletiyle bağlantılı medya” ibaresini hem tweetlere hem de hesaba yerleştirmiş durumda.

İlginizi çekebilir:

TikTok Akımı ile Popüler Olan Ürünler Amazon Mağazasına Taşınıyor
TikTok Herkesi Ters Köşe Yaptı! Video Süre Sınırını Yine Yükseltiyor

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”
Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı