Prof. Ülke Arıboğan'ın Sığınmacı Videosuna 'İstihbarat Üretimi' Yorumu Tartışma Yarattı

Prof. Deniz Ülke Arıboğan, bazı sığınmacı videolarının istihbarat servisleri tarafıdan tahrik amacıyla üretildiğini savunması sosyal medyada tartışma yaratttı. 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Eminönü sahilinde de bir grup, Afganistan bayrağı açtı. O anları sosyal medyada paylaşan kişinin 'Burası Eminönü değil Afganistan önü'  dediği duyuluyordu.

İşte o video 🎥

Uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Deniz Ülke Arıboğan, söz konusu videonun istihbarat servisleri tarafından 'tahrik' amacıyla üretildiğini savundu. Arıboğan, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı:

'Bu tür videolar tahrik etmek için istihbarat servisleri tarafından üretiliyor.Kanmayın! Evsahiplerinin göçmenlere karşı tepkisel olduğu böyle bir psikolojik ortamda bir yabancının bu videoyu çekip paylaşması için ya gerizekalı ya da hayli ileri zekalı (bilinçli) olması gerekir.'

Prof. Arıboğan 'Hangi istihbarat?' diye soranlara İran'ı işaret etti:

'Suriyeli aileler yıllardır Türkiye’de ve yarattığı bir takım sorunlara rağmen yerel halk tarafından tolere edildiler.Afganistan Pakistan üzerinden gelenler (erkek gruplar) ise tahrikçi bir tavırla yeni devreye girdiler. “İran” üzerinden geldiler. Kimin istihbaratı diye soranlara!'

Prof. Arıboğan'ın paylaşımına çok sayıda yorum geldi. Destekleyenler olsa da yorumların ağırlıklı kısmı tepki şeklindeydi 👇

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR
05.05.2022

"Bir yabancının bu videoyu çekip paylaşması için ya gerizekalı ya da hayli ileri zekalı (bilinçli) olması gerekir" zaten sıkıntı bu, adamlar 150 yıl geriden geliyor. Hiç otobüse binmesek gezmesek inanacağız! Akp'li burjuvazi halktan öyle bir kopmuş ki hayatı yaşadıkları lüks osmanlı konakları benzeri isimli sitelerden ibaret sanıyor. Kocaman gözlüklerini takıp mercedesleri ile dolanırken de görmek istediklerini gördükleri için halkın içinde olduğu durum ya provakasyon yada dış mihrakların uydurması. İnsanlar bu gerçekleri her gün her an yaşıyor. Kimse salak değil. İki twit atacağına çık gör hayat nasılmış. Villanın penceresinden bakınca anlaşılmaz abla, bayram tatilinde çıkıp şöyle küçük bir İstanbul turu yapıp etrafı gözlemleseydin ıslak rüyaların kururdu. Şimdi bu ve bunun gibi ak-ademisyen hala olayı normalleştirmeye çalışıyor çünkü çıkarları devam ediyor, talimat akademisyenliği.

05.05.2022

Ne güzel yazmışsınız

05.05.2022

Savunmanın kolayını bulmuşlar. Hemen dıjjjj güçler. Sormazlar mı adama bu zemini neden hazırlıyorsunuz? Neden o dediğiniz dıjjjj güçlerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz.

05.05.2022

Bayramda İstanbul'da kalıp şehri gezeyim dedim, demez olaydım! 8'li 10'lu gruplar halinde gezen mülteci erkekler mi dersin, eteğinde 5 çocukla vapura binmeye çalışan mülteci kadınlar mı... Adalar vapuru sırasında bir tane türk yoktu. Sırf bu yüzden Heybeliada'ya gidecektik, vazgeçtik. Zaten sonradan vapur görüntüleri de sosyal medyaya düştü. Avrupa yakası iyice berbat. İpten kazıktan kopmuş bir sürü tekinsiz tip ortalarda geziyor. Az halkın arasında gezin, metroya, vapura binin de ülke ne hale gelmiş görün! Pembe götlüler sizi!

Gizem dostum bunun başka bir de sebebi de bayramda İBB'nin topu taşımaları ücretsiz yapması. Bu büyük bir hata idi. ipini koparan it kopuk, sığınmacı + en çok ta Arap Turist vs. istanbul'un en güzel yerlerine aktı, normalde bu kadar aşırı olmuyor idi. İBB'de bunun farkına varması lazım. Nasıl yazın sahillerde sığınmacı istilası oluyor ona benzemiş. Hepiniz kızıyorsunuz, ancak İstanbul'un sahillerine ve plajlarına fazla değil biraz ücret konulsa tertemiz olur, rahat rahat denize girilir. uluslararası hukuku ciğnemden, ırkçı yöntemlere düşmeden böyle yerleri korumanın tek seçeneği maalesef sadece ücret koymak ile mümkün.

TÜM YORUMLARI OKU (23)