Prof. Naci Görür Eğitim Sistemini Eleştirdi: 'Depremden Daha Tehlikeli'

Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2022 üniversite sınav sonuçları eğitimin durumunu gözler önüne serdi. ÖSYM'nin yayımladığı YKS verilerinde öğrencilerin sınavdaki doğru yanıt ortalamalarının oldukça düşük olduğu ve 96 bin kişinin de sıfır çektiği kaydedildi.

96 Bin Kişi Sıfır Çekti, Matematikte Doğru Sayısı 6,9'da Kaldı: YKS Sonuçları Ne Anlatıyor?

Deprem uzmanı Prof. Naci Görür, üniversite sınav sonuçları için 'depremden daha tehlikeli' yorumunu yaptı. Görür, sosyal medya hesabınan yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

'Arkadaşlar, eğer doğru incelediysem son üniversite sonuçları gösteriyorki eğitim durumumuz bir felaket, depremden daha tehlikeli. Tam anlamıyla bir beka sorunu. Eften püften bir çok şeye beka sorunu diyenlere duyurulur. Sevgiyle.'

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı
YORUMLAR
21.07.2022

O kadar din eğitimi verdik nasıl olur

21.07.2022

Daha geçenlerde tv de bir yarışma programına bayan öğretmen katıldı, edebiyat öğretmeniymiş ve dedi ki İngilizce, sınıf öğretmenliği ve birçok branşta derslere giriyorum. Böyle bir sistem varken ülkenin eğitim seviyesinden bir şey beklenmez. Edebiyat hocası bana ingilizce nalatsa ne olur, what is your name, my name is name, matematik anlatsa ne olur, 2+2=5...

21.07.2022

Düşündüm acaba neden? köşe başı açılan imam hatipler mi? yoksa tuvalet kağıdı ayarında verilen lise ve üniversite diplomaları mı? Bilimden uzaklaşıp bağnazlaşan sürekli ezberciliğe savrulan eğitim sistemi mi? ilerde okuyup bir meslek sahibi olurumun karşılığı olan işsizlik mi? üniversiteye barajı kaldırıp gizli işsizliğe istihdam sağlayan devlet mi? Godaman fabrikatörlere asgari ücretle çalışmasını istediğiniz mühendisler, öğretmenler vb. gibi gençler mi? siz seçin biz kendi aramızda düzeltiriz halk olarak.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ