Prof. Dr. Şamil Şen: "İstanbul'da da Maraş Gibi İki Büyük Deprem Olabilir"

Prof. Dr. Şamil Şen, Marmara'da Kahramanmaraş'takine benzer şekilde çift deprem görülebileceğini söyledi.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Mühendislik Fakültesi, Genel Jeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şamil Şen, Marmara'daki fayın da tıpkı Elbistan gibi fermuar tipi olduğunu söyledi.

Şen, söz konusu fay sisteminin ayrıca ABD'de bulunan San Andreas ve Garlock fay sistemi ile büyük benzerlikler taşıdığını ve çifte deprem üretmeye çok müsait olduğunu vurguladı.

Şen şu anda ABD'de bu konuda tartışmalar olduğunu ve Türkiye'de bu şekilde bir çifte deprem olduğunun konuşulduğunu ifade etti.

Şen şöyle devam etti: "Marmara'da değişik kollar bulunuyor. İzmit'ten gelen Kuzey Anadolu fayı Marmara denizi içirişinde kollara ayrılıyor. Fermuar şekline benzemektedir. Dolasıyla burada da çiftli deprem, yani son depremlerimiz gibi olabilir."

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem toplam 11 ilde yıkımlara yol açmış ve 50 bine yakının insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
02.03.2023

Aynı anda Marmara zemininde olacak 2 deprem tsunami ve zemin sıvılaşmasına neden olursa bu Marmara bölgesi yani kısaca ülkenin 1/4 nüfusu,ekonomisi,sanayisi,ticareti için yıkım senaryosudur. Ayrıca ülkenin her köyünden bu bölgeye yerleşmiş vatandaşlarımız için büyük bir kıyamet senaryosu gibidir. Hala buna hazırlıksiz olmamız ise çok ayrı bir konu.🤔

02.03.2023

Deniz yükselmesi olur ama tsunami olmaz.. Marmara içdeniz olduğu gibi Akdeniz ve Karadeniz de içdenizdir. İçdenizler deprem sonrasında tsunami oluşturamazlar. Tsunami sadece okyanusa kıyısı olan ülkeler için risktir. Türkiye'de tsunami riski yoktur.. Zemin sıvılaşması ise zaten zemin ile alakalı bir şey. yorumunuzu anlıyorum ama suçu ülkede hiç olmayacak tsunami ve hemen hemen dünyanın her yerinde olabilecek zemin sıvılaşmasına atıyorsunuz gibi.. Suçlu ise basit, Binaları zemin ve deprem bölgesine uygun yapmayan, malzemeden çalan müteahhit, Bu tarz adı çıkmış firmalara inşaat yapma ruhsatı veren kamu kurumları ve bu binalar yapılırken sözde denetleyen ama özde denetlemeyen yapı denetim şirketleridir.. Zeminin suçu yok, depremin de suçu yok, tsunami ne alaka zaten?

02.03.2023

Olabilir yapabilir kırılabilir ile laf ebeliği yapmayın lan susun amq. Önüne gelenide ekrana çıkarıp konuşturmayın.

02.03.2023

Her gün yeni bir profesör çıkıp yeni bir deprem senaryosumu anlatacak ? Bu nedir artık yeter

TÜM YORUMLARI OKU (12)