Prof. Dr. Naci Görür: "Özellikle İstanbul’da Depremi Bekliyoruz, İzmir Fayı Ciddi Bir Fay"

Prof. Dr. Naci Görür, tv100’de  Candaş Tolga Işık'ın yeni programı “Sesimi Duyan Var Mı?”da önemli açıklamalarda bulundu. Naci Görür haritada göstererek, “7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem bekliyoruz” dedi. İşte Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamalarından satır başları: 

"Avrasya ve Anadolu levhası arasındaki sınır boyunca Anadolu göreceli olarak Batı’ya gidiyor. Levha sınırı ve levhalarda hareketli olduğu için arzın içindeki sıcaklık farkıyla burada devam depremler olacaktır."

"Türkiye’nin en tehlikeli deprem sınırı yaklaşık Karlıova ile Yunanistan’a kadar olan 1650 kilometre…"

"Şimdi ikincisi Doğu Anadolu Fay Hattı’nda ise Bingöl-Karlıova arasındaki alan akademik bir sorun. Arap levhası kuzeye doğru geldiği için orada depremler oluyor."

"Afrika, Kıbrıs’ın altına daldığı için Akdeniz’de de çok deprem oluyor. Kahramanmaraş’ta olan deprem, enerjisinin bir kısmını güneye doğru verecek. Burada deprem olduğu zaman biz uyardık."

"Burada iki deprem olunca güneye dikkat dedik. Güneyde Hatay ve Adana havzası var. Hatay’da oldu... Levhanın hareketiyle enerji diğer faylara da transfer edilmiş olabilir. Adana havzasının devamı Kıbrıs’ta sınırlanır. Yedisu fayında, 7 büyüklüğü üstünde deprem olabilir."

"Özellikle İstanbul’da depremi bekliyoruz. Bunun nedenleri var. Bölge sismik bir boşluk. Bizim yaptığımız bütün araştırmalar Marmara’nın kırılma mecburiyetini gösteriyor. Adalar fayı ve Kumburgaz fayı ya beraber ya da ayrı ayrı kırılacak."

"Marmara Bölgesi’nde Bursa, Çanakkale, Balıkesir yörelerinde de beklenen Marmara depreminde hassas bölgeler olduğunu bilmek lazım"

"İzmir Körfez de büyük bir fay var.. İzmir fayı ciddi bir fay ve 7 ve üzerinde bir deprem üretebilir. O bölge zayıf zemin. İzmir bölgesinde yaklaşık 12-13 tane aktif fay var"

AFAD Açıkladı: Sivas'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem
İskenderun Devlet Hastanesi Tahliye Edilmişti: ‘Bize Gece Hastanede Kalmamız Söyleniyor’

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
YORUMLAR
24.02.2023

tek yapmak gereken bu ülkeden gitmek her konuda bu ülke yaşanmaz bı yer eski Türkiye'den eser yok yarın öbür gün başımıza bı felaket gelse savaş vs devletimiz ülkemiz var diye kimse arkası sağlam hissetmesin yaşayacağımız net belki 30 40 sene var onuda ülkenin kurtulmssina harcayamayiz elinden gelen başka ülkelere insan gibi yaşamaya gitsin

24.02.2023

Gidebilinse saniyorum ulkede bir allahin kulu kalmaz. Malumun fanatikleri bile havalanina kosan afganlar gibi sinir kapilarina dayanir.Bir gun bile huzurla nefes alamaz olduk.Bu topraklar bile artik defolun gidin diyor da biz inatla duruyoruz.🤦‍♀️

24.02.2023

Felâket tellallığı yapıyor diye kızıyorlar adama ama iyi yapıyor bence. uyarıdan anlamaz bu halk, bilmiyor ve farkında da olamaz. anlamayana davul zurna soksan az misal...

24.02.2023

Halk ne yapabilir? Çıkıp çıkıp tehlike geliyor diyorlar... Belediyenin testine başvurduk kaç gün oldu ne gelen var ne giden... Testler her insanın karşılayabileceği maliyetler olmuyor maalesef.. Burada mesajı alması gereken halk değil, yetkililerdir. Fakat suçlaması en kolay olan nedense hep halk oluyor. Bu tehlike uyarılarını yetkililer duyuyor ve kaale alıyorsa ne ala yoksa insanları dehşete düşürüp depresyona sokmaktan başka bir işe yaramıyor. Taşınalım mı komple İstanbul'dan? Nereye gidelim? İşimiz var, gittiğimiz yerde iş hazır bizi mi bekliyor? Zemini çürük denen bir yerde oturuyorum, taşınmak istesem sağlam denen semtlere kirasını nasıl vereceğim? Söylemekle olmuyor maalesef..

24.02.2023

izmirdeyim ve deprem korkusuyla girdiğim her binada önce cikislari kontrol ediyorum. evimde özel bir yer belirledim. deprem çantam da orada. kedilerimi düşünüyorum sadece.. 3. kattayim ve binamiz eski.. umarım hayatta kalabilirim. çünkü bu amk depremi belki yarim saat sonra belki 5 sene sonra gelecek.. ama gelecek..

24.02.2023

Benimde tek dusundugum kedimi nasıl yakalayacagım 😔

TÜM YORUMLARI OKU (27)