Prof. Dr. Mustafa Sarı Uyardı: "Bu Kuraklık Şartlarında Müsilaj Geri Dönebilir"

Prof. Dr. Mustafa Sarı, kuraklık nedeniyle Marmara Denizi'nde müsilaj riskinin geri döndüğünü söyledi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'ndeki değişimleri düzenli olarak incelemek için dalış yapıyor.

Prof. Dr. Sarı, Marmara Denizi'nde sıcaklığın 4 derece arttığını belirterek, kuraklık nedeniyle müsilajın tekrar ortaya çıkma şartlarının oluştuğunu da belirtti.

Sarı, Marmara Denizi'nde 2021 yılında yaşanan müsilajdan ders çıkarılmadığını belirterek, "2021'de müsilaj kaybolunca da birden rahatladık. Yaşasın kurtulduk, diye düşündük. Acaba kurtulduk mu? Üzgünüm. Kurtulmadık çünkü müsilaj bir sonuç" dedi.

Mustafa Sarı şöyle devam etti: "Yağış yok, havalar sıcak gidiyor. Dengesizlikler var. Deniz yüzey sıcaklıklarının artışının da işaretçileriydi. Deniz şartlarında durağanlık var mı, evet. Her an bir bu Müsilaj oluşumu ile yeniden karşılaşabiliriz."

Müsilaj nedir? ⬇️

Musilaj (Deniz Salyası) Nedir? Deniz Salyası Neden Oluşur ve Çözümü Nedir?
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Bir Akademisyenin Öğrencisine Attığı Mesaj Gündem Oldu: "Umarım Daha Çok Çalışırsın"
Gazeteci Uğur Dündar ve Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen'in Kar Kavgası
Evde Altını Olanlar Panikledi! 'Nakitle Altın Yasaklandı, El Konulacak' İddialarına Son Nokta Konuldu
YORUMLAR
02.04.2023

Geçen gün Tekirdağ sahilde gördük. Sarmaya başlamıştı yine.

10.05.2025

BELA GERI GELDI

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ