Prof. Dr. Celal Şengör'den Tartışma Yaratan Açıklama: 'Piri Reis’in Talihsizliği, Kanuni Sultan Süleyman Gibi Bir Salağın Zamanında Doğmuş Olmasıdır'

Prof. Dr. Celal Şengör, dünyanın ilk atlası olarak bilinen elyazması kitabın tanıtım toplantısında “Piri Reis’in hayatındaki en büyük talihsizliği, Kanuni Sultan Süleyman gibi bir salağın zamanında doğmuş olmasıdır” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi ve Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, dünyanın ilk atlası olarak bilinen elyazması kitabın tanıtım toplantısında, ‘Osmanlı'ya altın çağını yaşatan padişah’ olarak anılan Kanuni Sultan Süleyman için tartışma yaratabilecek ifadeler kullandı.

'Fatih zamanında Piri Reis olaydı, inanır mısınız, bugün bizim sömürge imparatorluğumuz vardı'

Prof. Dr. Şengör toplantı esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Fatih Sultan Mehmet ve Piri Reis’in kişiliklerinden bahsettiği sırada, “Coğrafi kitaplara olan merakı müthiş. Coğrafya hastası, bir sürü şeyi topluyor. Ben onu diyorum; Piri Reis’in hayatındaki en büyük talihsizliği, Kanuni Sultan Süleyman gibi bir salağın zamanında doğmuş olmasıdır. Fatih zamanında Piri Reis olaydı, inanır mısınız, bugün bizim sömürge imparatorluğumuz vardı. Çok samimi söylüyorum, bugün biz Amerika’ya falan gitmiştik” dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
02.03.2018

"Salak" küfür değil bir davranış çeşididir. Psikolojiye giriş 101... Bunun yanı sıra. Haklı olduğunu düşünüyorum. Coğrafyaya bilime kültüre önem veren daha büyük padişahlar vardı. Ancak Kanuni bunlardan biri olamadı. Örneğin Takiyüddin bin Maruf-i'nin en büyük talihsizliği ise salak III.Murat'tır. Hıyarın teki olan şeyhülislam'a inanıp Takiyüddin bin Maruf-i'nin rasathanesini top atışına tutturup yıktırmıştır. Peki sebebi nedir? "Yıldızları izlemek felaket getirecekmiş." Şeyh pezevengi öyle buyurmuş. Bence Celal Şengör haklı. Osmanlı Tarihinde bunun gibi daha niceleri vardır. Araştırın biraz.

02.03.2018

Fetret Devri ile Ankara Savaşı da bu mallıklara örnektir.

05.03.2018

649 alkış var demek ki mustafa kemal yunanlıları tamamen dökmemiş, içimizde hala bazı kalıntıları mevcut

02.03.2018

"Salak" demek olmamış. Ama şunu da söyleyeyim, adam bir bakıma haklı. Piri Reis, Fatih Sultan Mehmet'le çağdaş olaydı neler olurdu kim bilir! Bu arada "Avrupa'yı titretmek, toprakları genişletmek" Kanuni için ekstra bir büyüklük değil. Adam zaten gelip Fatih'in, Yavuz'un ısıttığı tahta oturdu. Ee sefere çıkıp, askerle omuz omuza da olunca bu işleri başardı. Büyük bir başarı değil ki bu. II. Selim denen şahıs da sefere çıkacak kadar heyecan dolu olsaydı, o da bugün büyük padişah olarak anılabilirdi. Ama hem medreselerden pozitif bilimleri attılar, hem de sarayda sefaya daldılar. Padişah sarayda oturur ve komutanlar çıkarcı olursa askerden nasıl başarı bekleyeceklerdi ki?

TÜM YORUMLARI OKU (116)