Prof. Dr. Celal Şengör: 'Mezara Gömülmeyi Ben Doğru Bulmuyorum Hatta Aptalca Buluyorum'

Geçtiğimiz günlerde organ bağışı hakkındaki sözleriyle dikkat çeken ve eleştirilerin odağı olan Prof. Dr. Celal Şengör,'Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok' ifadesini kullanmıştı. Prof. Dr. Celal Şengör, Şengör Buket Aydın'la Kanal D Ana Haber'de kendini savundu.

Celal Şengör'ün tepki çeken organ bağışı açıklamalarının yer aldığı haber için sizi böyle alalım:

Prof. Dr. Celal Şengör'den Organ Bağışı Açıklaması: 'Elin Dangalağını Yaşatmanın Anlamı Yok'

İnsanların gömülmesine karşı olduğunu söyleyen Şengör, yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

Aynı zamanda cesetlerin yakılmasına da karşı olduğunu söyleyen Şengör, 'Ben doğru bulmuyorum bunları. Hatta aptalca buluyorum. Kullanın, yedek parça' derken şu ifadeleri kullandı:

'Mezara gömülmeyi doğru bulmuyorum. Mesela annem öleli kaç sene oldu. Gitmedim bir daha. Niye gideyim, ne var orada yahu karbondan başka? Toprak ve karbon…'

Bütün vücudunu araştırılması için bağışlayacağını söyleyen Şengör, ''İskeletimi bile bağışlıyorum. Mümkünse iskeletim bir sınıfta kullanılsın'' ifadelerini kullandı.

"Mezara gömülmeyi doğru bulmuyorum."

İnsanların gömülmesine de karşı olduğunu söyleyen Şengör, yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu. Aynı zamanda cesetlerin yakılmasına da karşı olduğunu söyleyen Şengör, 'Ben doğru bulmuyorum bunları. Hatta aptalca buluyorum. Kullanın, yedek parça' derken şu ifadeleri kullandı: 'Mezara gömülmeyi doğru bulmuyorum. Mesela annem öleli kaç sene oldu... Gitmedim bir daha. Niye gideyim, ne var orada yahu karbondan başka? Toprak ve karbon...'

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
29.01.2019

Bir insanın işinde başarılı olması zeki olduğu anlamına gelmez ya da işini kötü yapması aptal olduğuna . Şengör hoca da işinde iyi olabilir ama gerizekalının önde gideni. sadece o da değil fatih altaylı'nın meşhur ettiği kim varsa fularlı malumatfüruşundan cübbeli imamına kadar bu sıkıntıdan muzdarip.tabi koyunun olmadığı yerde keçi abdurrahman çelebi. o kadar abartıldığı kadar iyi bir bilim adamı da değil.Bir yunus çengel var mesala termodinamik üstadı, dünyanın neresine giderseniz gidin kitabıyla karşılaşırsınız öyle biri ama kim biliyor? çiğdem dürüşken ya da türkiye'de en iyi latince çevirilerde imzası olan kadındır hiç duyan var mı? gazi yaşargil ya da dünyanın en iyi nöroloğudur ama adını bilen azdır. celal hocayı dörde bölüpbeşe katlıaycak birçok akademist var ülkede amaişte kimse bimiyor.sırf medyatik diye ünlü olmuş bu adamları peygamber yerine koymaları her saçma açıklamasını aklamaya çalışmaları komik değil mi?

29.01.2019

Şengör Hoca hepinizden çok çok daha zeki ama bunu anlamanız için 200yıl geçmesi gerekiyor

29.01.2019

gömülünce toprağa faydan oluyor merak etme oda bir fayda. birde bu gerizekalıya mantıklı gelen bir şey var mı?

29.01.2019

Sıçmış ama egosunun oyuncağı olduğu için sıvamayı da ihmal etmemiş. Kıvırtmak için verdiği savunma cevabı şu ; " stalin'e organlarınızı verir misiniz?" Senin o çarpık zekana tüküreyim. Hastanede organ bağışı bekleyen bir stalin mi gördün de böyle aptalca bir savunmaya geçtin yürüyen işkembe.

30.01.2019

Tam bir gerizekalısın. O sütlaç beyninle laf çakacam derken aptallığını bu kadar bariz ortaya dökmeseydin. Celal şengör bir stalini nasıl tanıyor ki stalin örneğini verebiliyor? Tipine bakıpta mı a benim süzme yoğurdum.

TÜM YORUMLARI OKU (51)