Prof. Dr. Celal Şengör: 'Fransız İhtilali İnsanlık İçin Bir Felaket Olmuştur, Aklı Öldürmüştür'

Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube'da yaptığı Teke Tek Bilim programının bu haftaki konukları Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Ahmet Arslan oldu. Teke Tek Bilim programında bu hafta 'Aydınlanma' konuşuldu.

Habertürk'ten ayrıldıktan sonra programlarına YouTube'da devam eden Fatih Altaylı, Teke Tek Bilim programından elde ettiği gelirleri de doktora öğrencilerine burs olarak vereceğini açıklamıştı.

Teke Tek Bilim programında 'Aydınlanma' konusunu konuşan Prof. Dr. Celal Şengör ise, 'Fransız ihtilali insanlık için bir felaket olmuştur' dedi.

Celal Şengör sözlerinin devamında ise, 'Fransız ihtilali aklı öldürmüştür. Ayak takımına iktidarı verirsen işte bugünkü dünya olur' dedi.

İşte o anlar: 👇

Prof. Dr. Celal Şengör, Prof. Dr. Ahmet Arslan ve Gazeteci Fatih Altaylı'nın 'Aydınlanma' başlığını konuştukları programın tamamını buradan izleyebilirsiniz: 👇

İlginizi çekebilecek diğer videolar: 👇

Kadın Futbolcunun Sevinme Anlarını İzlettikten Sonra Sorduğu Soru ile Kocasını Test Eden Kadın

👇

'Hükümet Sayesinde Dolar Milyoneri Oldum' Diyen Adam: 'Ne Derlerse Aksini Yaparım'

👇

Lüks Araç Hırsızlarının Anahtarsız Soygun Yöntemi ile 13 Milyonluk Rolls-Royce'u 30 Saniyede Çaldıkları Anlar

👇

Barselona Belediyesini CİMER'e Şikayet Edebiliyor muyuz? Arda Turan Bankında Fotoğraf Çekilmeyi Sabote Ettiler

Popüler İçerikler

İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
Dünyanın En Ünlü YouTuber'ı Mr.Beast 26 Tane Tesla Hediye Edecek
YORUMLAR
06.12.2023

Konu siyaset olunca bi fatal error veriyor. Fransız ihtilalinin arkasında aydınlanma çağı vardır ve onun ürünüdür, kaçınılmaz bir patlamadır. Olay ve olgulara idealizmin sığ paradigmasıyla bakınca ihtilali yaratan tarihsel determinizm görünemiyor tabi. Bu mantaliteyle sürecin ekonomi-politiği yorumlanamıyor zaten. Siz Kenan Evren'e methiyeler düzün. Elitlerin-asalak takımının tüm erkleri elinde tuttuğu, halkın çizilen sınırlar içinde özgür olduğu bir rejim hayali var ki kral da güzeller, Kenan Evren de över. Bir coğrafyada popüler figür fetişi, hiç okumayan, okusa da safsata kişisel gelişim kitaplarından öteye gidemeyen eli paralı içi boşaltılmış küçük burjuvanın kutsallaştırdığı tipler bunlar. İstiyorlar ki 2.Joseph ve benzeri zevzekler dünyayı yönetsin. "Saraylarını, azametlerini, taç ve tahtlarını başlarına yıkacağım."

06.12.2023

Fransız ihtilali dediği gibi bir etki yapsaydı Fransızlar 2 yüzyıl boyunca kültür ihraç etmezlerdi dünyaya.

06.12.2023

Celal Şengör kimdir? kendi tabirleri ile Babanesi SIRP kızı, DEDESİ Arnavut Sırp karışımı, Anneannesi için Tipik Bir HELEN diğer dedesi YUNAN ve hepsi için şu ifadeyi kullanıyor Hepsinin pasaportunda TÜRK yazıyor ben TÜRK milliyetçisiyim ama benim damarlarımda bir damla TÜRK kanı yok... Arkasınada biz göçmenmiyiz diye kendine sorup BİZ BURAYI KURANLARIZ CUMHURİYET BİZİM DİYOR... üstüne birde Anadolu TÜRKÜNÜN kanı ile kurtulan vatan için biz olmasak Türkiye cumhuriyeti olmayacaktı belki bile diyen bir adama bu ülkede vatandaşlık ve Profluk veriyorsun :D İNSAN KİMİN PEŞİNDEN GİDİP KİMİN DÜŞÜNCELERİNİN ARKASINDAN KOŞTUĞUNA BAKMALI.

06.12.2023

O kadar aydın bir arkadaş ki katı bir moğol hayranı... kaldı ki dünyanın en büyük kumandanı subutaydır diyebilecek kadar da iddialı :D bahsettiği subutayı tarihe gömen memlüklüleri YAVUZ SULTAN SELİM dümdüz etti... Hem Türk tarihine düşman olacaksın hem Türk olmayacaksın hemde ben türk milliyetçisiyim diyeceksin. yazık....

TÜM YORUMLARI OKU (21)