Prof. Dr. Canan Karatay'ın "HPV Aşısı Felç Ediyor" Açıklaması Uzmanlardan Tepki Topladı

"Ekmek de yemeyeceksiniz, pilav da yemeyeceksiniz, bulgur da yemeyeceksiniz, yulaf da yemeyeceksiniz, makarna da yemeyeceksiniz" sözleri ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, Emel Özuğur'un YouTube kanalına konuk oldu.

Yayında kendisine sağlık hakkında birçok soru yöneltilen Karatay'ın HPV ile ilgili sözleri dikkat çekti. HPV aşısını herkes kanserden koruyor, diye bilirken Karatay, "Korumuyor hatta hasta ediyor" dedi.

"HPV yapılan genç kızlarda felç oluyor bu nedenle yapılmaması gereken bir aşı" diyen Karatay, "Bağırsakları tamamen bozuyor ve bu düzelmiyor" diye de ekledi.

Karatay kendisine Hollanda'dan HPV aşısı olup hastalanmış birçok danışan geldiğini de belirtti.

Ünlü doktor, HPV olmalı mıyız, sorusuna ise "Asla olmayın" yanıtını verdi. Karatay'ın bu açıklamaları uzman isimleri kızdırdı.

İşte o video:

Sosyal medyada uzman isimlerden Profesör'e tepkiler geldi.

twitter.com

"Rahim kanserini önleyen bu aşı hakkında söyledikleri külliyen yalandır!"

twitter.com

"'Biz okurken böyle bir şey yoktu' diyor. Bu nasıl bir dayanak?"

twitter.com

"Canan hocanın şimdiye kadar olan söylediklerinde bir yanlışlık olsaydı diploması iptal edilirdi."

twitter.com

"Aşıya sıvı diyen birinin zaten akıl sağlığından kuşku duymak gerekir."

twitter.com

Siz ne düşünüyorsunuz?

twitter.com

Yorumlarda buluşalım...

twitter.com

İlginizi çekebilir:

Sokaklardaki Başıboş Kedilerin Toplatılmasını İsteyen Kullanıcının Akıllara Durgunluk Veren Savunması
Ünlü Profesör "Japonya'daki Deprem Erken Uyarı Sistemi Türkiye'de de Kullanılabilir mi?" Açıkladı...
Dünyaca Ünlü MIT Üniversitesi’nin Üç Türk Profesörü'nden Gençlere Altın Değerinde Tavsiyeler

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Öldürülen Ata Emre Akman Cinayetinde Yeni Gelişme: Azmettirici Olduğu İddia Edilen Baba da Tutuklandı
Feyza Civelek'in Yasaklı Madde Siparişini Teslim Alırken Polislere Yakalandığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
03.01.2024

Bakanlığın bu kadının doktor lisansını konuşmasını yasaklaması lazım. Lisansız çıkartıp konuşturan olursa o kanala da ceza yazılması lazım.

03.01.2024

Söylediklerine katılmakla beraber bu bildiğimiz sadece bir tanesi. Alternatif tıp adı altında satılan ve ciddi rağbet gören kitaplar bulunuyor piyasada. Şeker Portakalı'nı takıntı yaptıkları kadar yapmadılar bunları.

03.01.2024

birisi de çıkıp bu kadın soytarıdır diyemiyor...

Bu kadın doğru mu söylüyor yoksa bunak ya da popülist, ünlü olmaya çalışan bir yazar mı? Halkın kafasının karışmasına gerek yok. Çok basit sorular soracaksınız. Sayın Prof. Dr. Canan KARATAY, her türlü araştırmayı yapabilecek lisans, bilgi ve ekibe sahip olmanıza rağmen neden bu söylediklerinizi kanıtlayıp insanlıkla paylaşmıyorsunuz? İnsanlık için çabalıyorsanız ve tıp bilimi insanları aşı ile sakatlamaya çalışıyorsa buna izin vermemek için neden küçük bir çalışmayı dahi yapmıyorsunuz? "Aşıdan zarar gören danışanlarım var" dediğiniz vakalarınızı, 10 günde bitirebileceğiniz, hem de hiç yorucu olmayan bir araştırmaya dönüştürmek varken neden onları dedikodu malzemesi yapıyorsunuz? Peki bu sorular soruldu mu? Son soru; "söylediklerinizin mesuliyetini alıyor musunuz, yani ben çocuğuma HPV aşısı yaptırmazsam ve çocuğum zarar görürse sizi dava edebilir miyim? HPV aşısının felç yapmadığını çooook iyi biliyor ama alacağı ceza kazanacağının beşte biri olduğu için yalan söylemesi daha karlı.

Emin olun ! HPV kanserden korur. NOKTA ! Felç yapmaz ! Bu bilgi çok uluslu, istatistiki gücü çok yüksek vaka sayılarına ulaşmış, bağımsız araştırmalarda kanıtlanmış bir bilgidir, nettir ! Aksi durumda maddi-manevi tazminat alabileceğiniz, bu bilginin sorumluluğunu alan (ben kendi polikliniğimde bu sorumluluğu alıyorum) resmi ve bağımsız kurumlar vardır. Canan Karatay'a inanan kişi ve çocuğu ciddi zarar görür

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ