Prof. Dr. Ahmet Saltık: 'Bu Şekilde Okulların Açılması Korkunç Bir Facia Olur'

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, yüz yüze eğitimin 15 Şubat’ta kademeli olarak açılması konusunda uyarılarda bulunarak 'Bu şekilde okulların açılması korkunç bir facia olur, Türkiye böyle bir serüvene girişmemeli' ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, 15 Şubat’ta kademeli olarak açılması planlanan yüz yüze eğitime karşı uyardı. Henüz öğretmenlerin aşılanmaya başlanmadığını hatırlatan Prof. Saltık, 1 milyon öğretmenle beraber diğer personel sayısının da hesaba katıldığında yüksek bir insan nüfusundan bahsedildiğine dikkati çekti ve, “Bu şekilde okulların açılması korkunç bir facia olur çünkü çocuklar hastalığı belirtisiz geçirirler, toplum içine yayılmasında en riskli kümedir. Türkiye böyle bir serüvene girişmemeli, gerekli önlemler alınmadan açılırsa bedeli ağır olur” uyarısında bulundu.

Kapsamlı bir telafi programına hazırlanılıyor

Çin’den 14 Ocak’ta getirilen 3 milyon doz CoronaVac aşısının ardından 6.5 milyon aşıda ülkeye geldi. Aşılar 14 günlük incelenmenin ardından öncelikle ilk dozları vurulan sağlıkçılar, 80 yaş üzerine ile huzurevlerinde kalanlara, ardından da diğer gruplara kademeli yapılacak. Ancak aşılar geldiğinden bu yana öğretmenlere henüz aşılama başlanmadı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Selçuk da, kapsamlı bir telafi programına hazırlandıklarını açıkladı.

"Batıda örneği yok"

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre, Prof. Saltık, okulların açılması durumunda yaşanabilecek sorunları değerlendirdi. “Aşı yapılamayan bir kitleye okulları açacaksınız. Yok batıda örneği. Okullar dahi kapatılıp, uzatılıyor” diyen Saltık, okulların açılması ile tarih vermek yerine, birtakım kriterleri sağlamak gerektiğini ve ondan sonra okulların açılmasının doğru olacağını anlattı.

Bugün günlük olgu sayılarının nisan ayındaki tepe değerlerinin bile üzerinde olduğunu söyleyen Saltık, “ Türkiye’nin en az 3-4 dört hafta köktenci bir biçimde kapanmaya ihtiyacı var, başka türlü bu sorunla baş edemeyeceğimiz gibi gözüküyor” dedi.

Popüler İçerikler

Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
YORUMLAR
27.01.2021

üniversiteye giden arkadaşların neden tepkili olduğunu anlayabiliyorum bu konuda ama maalesef bu kez büyük çaplı düşünmek lazım. Üniversiteler de açılmamalı, ilk kapandığı haftayı hatırlıyorum izdiham olmuştu otobüslerde, terminallerde. Aynı yurtta kalacaksınız, bir sınıfta bazen 100 kişi oluyor, yemekhane desen bizim üniversite tabldot ve çatalları bile yıkamıyor. Düşündükçe stres olmalık, zaten ortalıkta aşı yok. Bir yaza kadar sabretme dönemi daha geliyor sanırım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ