Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bingöl'ü İşaret Etti: 'Orta Büyüklükte Depremlere Gebe'

Günlerdir birçok ilde depremler meydana geliyor. Yakın zamanda olan depremlerin büyüklüğü küçük ancak yurttaşın yıkıcı bir deprem haberini duymaya hali kalmadı.

Bingöl’de meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, “04.55 Bingöl-Karlıova, Kazancı M4.1 depremi 6.5 km derinde oldu. Karlıova, Doğu ile Kuzey Anadolu Kırıklarını kesim yeridir. Orta büyüklükte depremlere gebedir” dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin yıktığı ve açtığı yaralar halen sıcaklığını korurken, sıklıkla deprem haberleriyle irkiliyoruz.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, meydana gelen depremle ilgili açıklamada bulundu.

Depremin öncü olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “04.55 Bingöl-Karlıova, Kazancı M4.1 depremi 6.5 km derinde oldu. Karlıova, Doğu ile Kuzey Anadolu Kırıklarını kesim yeridir. Orta büyüklükte depremlere gebedir. M4,1 öncü deprem değildir” dedi.

Deprem En Çok Onları Yıktı: Depremde Ailesini Kaybeden Çocuklar Nerede?
Bakan Mehmet Özhaseki'den Dikkat Çeken 'Deprem' Açıklaması: '8-9 Şiddetinde Bile Olsa Evimizden Çıkmayacağız'

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
IBAN ile Eski Sevgiliye Ulaşmaya Ceza Geliyor İddiası: “Sakın 1 Lira Göndermeyin”
YORUMLAR
11.08.2023

Depremin izleri zaten unutulmuş değil, o korku hâlâ hepimizde hakim ama şu birkaç gündür yeniden hortlayinca paranoya olduk iyice yeniden. Açıklamalarıni kendilerince yapıyorlar ama faydasız bı önlem ve yaptırım olmadığı sürece korkudan başka bişey vermiyorlar bize.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ