Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Celal Böyle Halüsinasyonlar Görür"

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör'ün İstanbul depremi konusundaki uyarılarına, 'Celal, böyle halüsinasyonlar görür deprem üzerine. Sürekli olarak uçlarda durur' diye tepki gösterdi.

Prof. Dr. Celal Şengör, Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6'lık iki depremin ardından katıldığı yayınlarda İstanbul'da benzer bir depremin yakın olduğunu söylemişti.

Şengör şu ifadeleri kullanmıştı:İstanbul’da deprem zaten olacak. İstanbul’da olduğu zaman aşağı yukarı bu büyüklükte olacak. Bizim ilk tahminimiz 7,8 büyüklüğüydü. Sonra Kumburgaz’daki deprem olunca belki bu doğuya doğru kırar o zaman belki 7,2 olabilir. Ama emin değiliz. Mesela, 1766 depremi… Önce bir parçayı kırmıştı birkaç ay sonra öteki parçayı kırmıştı.'

Radyo Sputnik’te Enver Aysever'in konuğu olan Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul'da en erken deprem yılının 2045 olduğunu, bunun artı-eksi 10 yıl hata payı olduğunu savundu.

"Veri tabanı zayıf. Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır. Böyle halüsinasyonlar görür deprem üzerine. Uçlarda durur.”

Şengör’in açıklamalarına da tepki gösteren Ercan ayrıca şunları söyledi: 

“Celal, 1999 depreminden sonra 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacak, büyüklüğü 9,5 olabilir diyen kişidir. Daha sonra '3 gün içinde olmadı, 3 hafta içinde olacak' dedi o da olmadı, '3 ay içinde' dedi o da olmadı. Sonra da 'ilk 10 yılda dedi' o da olmadı. Şimdi de '2030 yıllarında olur bu deprem' diyor. Celal'in bir verisi yok ki... Bir tasarı geliştiriyor ama bunun bir veri tabanı yok. Veri tabanı zayıf. Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır. Celal, böyle halüsinasyonlar görür deprem üzerine. Sürekli olarak uçlarda durur.”

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük deprem toplam 10 ilde yıkımlara neden olmuş ve şu ana kadar 36 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği belirlenmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

Celal Şengör İstanbul'u Uyardı: "Bu Deprem Müthiş Kötü Bir Haberdir"
Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul’da Hasar Maraş’tan Fazla Olur"

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
16.02.2023

Yahu eninde sonunda olacak deprem ülkesi burası yılların bi önemi yok!! Siz tedbirinizi alın ister 1 yıl sonra kopsun isterse 10 yıl sonra.. insanlar biraz da tedbir alın diye sıkıştırıyor. Depreme daha çook var derseniz sınava son gün çalışan öğrenci gibi hazır olduğunuzu sanırsınız. Sonuçta başarısız olursunuz.

16.02.2023

İstanbul için en erken deprem yılı 2045 ve artı eksi 10 yıl hata payı varsa 2035'te de olabilir demek bu. Celal Şengör de 2030 yıllarında deprem olacağını söylediyse farklı ne durum var?

16.02.2023

Elinde veri olmadan sürekli olarak spekülatif tarihler söylüyor diyor. Bir modele veya bir araştırmaya dayanmıyor bu tarihler diyor. Kesin olan bir şey bu deprem olacak. Büyüklük konusunda da herkes farklı bir şey söylüyor ama en düşük söyleyen bile 6.5 7 arası diyor ki İstanbul için yine de felaket olur.

Pasif Kullanıcı
16.02.2023

Şengör her şeyin en doğrusunu bilir diye düşünenler yüzünden diğer proflar konuşamaz oldu amk

16.02.2023

Hangi profesör konuşmak istedi de Celal Şengör yüzünden konuşamadı, susturuldu ya da dikkate alınmadı? Kardeşim bu ülkede işin ehline itimat edilmemesi gerektiği şeklindeki saçmalığı yayanlar belli. Çok basit bir örnek, "resmi tarih yalandır" iddiası ile abuk sabuk şeyleri medya manipülasyonu ile halka izleten Celâl Şengör değildi.

TÜM YORUMLARI OKU (31)