Prof. Ceyhan, Koca'ya Tepki Gösterdi Kısıtlama Çağrısı Yaptı: 'Endişeye Mahal Var!'

Koronavirüs vaka sayısında yeni rekorlar gelirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalar tepki çekiyor. Son olarak Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bakan Koca'nın sözlerine göndermede bulundu ve kısıtlama çağrısı yaptı.

Omicron etkisiyle Türkiye’de korona vakaları adeta patladı. Bugünkü verilere göre 111 bin 157 vaka tespit edildi ve böylece şimdiye kadarki en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı.

Vaka tablosunu sosyal medya hesabından duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarıysa tepki çekmeye devam ediyor.

Bakan Koca’nın önceki günlerde yaptığı “Endişelenmeye mahal yok. Vakalar genellikle Omicron kaynaklı ve hastalık hafif seyrediyor. Virüsle mücadelede zorlu dönemi geride bıraktık. Uygulamakta olduğumuz kişisel tedbirler dışında hayat normale yakın” sözleri özellikle bilim dünyasın tarafından sert bir dille eleştiriliyor.

'200 binden az değil'

Son olarak Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından Koca’nın açıklamalarına göndermede bulunarak sert tepki gösterdi.

Vaka sayılarının açıklananda daha fazla olduğuna değinen Ceyhan şu ifadeleri kullandı;

  • '111.157 günlük yeni vaka (saptayabildiğimiz sayı bu. Tarama yapsak, 200 binden az değil) ve 248 ölüm.

  • Endişelenmeye mahal var, endişelenmeliyiz. Devlet kısıtlamaları artırmalı. Bireyler maske ve mesafe önlemlerine daha fazla dikkat etmeliyiz.

  • Aşılamayı azaltıcı değil, artırıcı açıklamalar yapmalıyız ve önlemler almalıyız.

  • Salgının neresindeyiz, şu zaman bitiyor, omicrondan korkmayın, hafifledi deyip halkın önlemleri gevşetmesine neden olmamalıyız.

  • Sonuna geldik, bitti bitiyor demek bilim insanlarının işi değil, bizler falcı değiliz.

  • Her gün ölen 200'den fazla kişi bunları söyleyen arkadaşlarımızın babasının kesesinden gitmiyor.'

👇

Prof. Ceyhan'ın bir önceki itirazı için 👇

Bakan Koca, 'Virüs Eski Gücünde Değil' Dedi; Prof. Mehmet Ceyhan'dan İtiraz Geldi

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
04.02.2022

adam işi gereği salginla mücadelenin sağlık boyutundan konuşuyor. insanların ıssız olması yada geçim sıkıntısında olması onu baglamiyor.bu devletin problemi ve onun çözmesi gerekir.

04.02.2022

Birisi şu doktora halkımızın açlıktan, soğuktan, yokluktan, borçtan ölmeye başlayıp omicron falan düşünücek hali kalmadığını iletsin lütfen. İntihar vakaları asıl acaip seviyelerde yükseldi. Herşey deli pahalı. Asgariye 1 koydular zamlara 2 koydular. Geçim derdine düşmüş insan sizce virüs mü düşünür? Yoksa evinde aç soğukta bekleyen çocuğunu mu? Bi çare bulun da virüsü düşünücek hale gelebilelim en azından. Tek yaptığınız iş fakiri daha fakir zengini daha zengin etmek.

05.02.2022

Haklısınız oyuncak değil. Bende zaten bir çare bulunda virüs düşünecek hale gelebilelim yazdım. Kaldı ki sağlık sektörü çökmek üzereyken hala bütün yatırımlar diyanet işlerine yapılıyor. İbadet etmek parayla yapılan bişey değil ki bu kadar yatırım yapılıyor. Dümdüz bi arazide toplanıp cemaatle namaz kılan da Üsküdarda boğaz manzaralı en lüks şekilde tasarlanmış camide namaz kılan da aynı sevabı alıyor. Gereksiz yatırım değil şuan öncelik ihtiyaç olmalı. Doktorlara 3 krş daha fazla verseler belki bu adamlar işlerine daha da heveslenip sağlık sektörüne faydalı işlerde bulunucaklar. Biz napıyoruz ama? İmamların maaşına zam verip, üstüne çatı verip, altına da araba veriyoruz. Maksat sevap çoğalsın. Bu iş Allah rızası için olmaktan çıkalı çok oldu.

04.02.2022

salgınla mücadele politikası olarak ' ölen ölsün, kalan sağlar bizimdir' benimsemiş tek bakanlık dünya üzerinde

05.02.2022

O zaman İngilre, Danimarka, Norveç'te mi ölen ölür kalan kalır sözünü benimsemiş. Bu ülkeler tüm kısıtlamaları kaldırdı maske de dahil.

TÜM YORUMLARI OKU (15)