Prof. Ceyhan: 'Çin Aşısı Gelirse Olurum'

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 'Bütün aşılar elimde olsa tercih yapma şansım olabilirdi ama durum öyle görünmüyor. Çin aşısı gelirse olurum' dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşının nereden geldiği ile ilgili bir tercih yapma şansı olmayacağının görüldüğünü belirterek, 'Bütün aşılar elimde olsa tercih yapma şansım olabilirdi ama durum öyle görünmüyor' dedi.

Habertürk yayınında açıklamalar yapan Ceyhan, Türkiye'de uygulanma ihtimali yüksek olan aşının Çin'de bulunan ve halen Türkiye'de de gönüllüler üzerinde denemeleri süren aşı olduğunu söyleyerek, kendisinin bu aşıyı olup olmayacağı sorusunu 'Elbette olurum' diye yanıtladı.

Ceyhan, 'Hastalık artık herkesin ailesine girdi. Herkesin hastaları ve kayıpları var' değerlendirmesini yaptı. Sürü bağışıklığı ile salgınlara çözüm bulunamadığının bilindiğini tekrarlayan Mehmet Ceyhan aşının salgına karşı önemine işaret etti.

 Ceyhan, aşının etkisinin ve virüsün tepkisinin ne olacağı ile ilgili kesin bilgiler olmadığı için Koronavirüs geçirenler dahil herkese uygulanması gerektiğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

💉 Hangisi Ne Kadar Başarı Sağladı? Üst Üste Güzel Haberlerin Geldiği Koronavirüs Aşısında Son Durum
İstanbul'da Kırmızı Alarm! Risk Haritasında Yeşil Yer Kalmadı
Şenol Güneş'ten Yiğit Bulut'a: 'Ekonomiyi Batırmış Adam Bana Ekonomiden Bahsediyor'

Popüler İçerikler

Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”