Pringles Satılıyor: 29 Milyar Dolarlık Dev Anlaşma Sağlandı

Dünyanın en çok tüketilen cipslerinin başında gelen Pringles’ın sahibi Kellanova şirketi, toplam 29 milyar dolarlık bir anlaşma ile Mars şirketi tarafından satın alınıyor. İki şirketin anlaşması, ABD Başkanı Joe Biden tarafından atanan gözlemcilerin onaylaması sonrasında resmiyet kazanacak.

Pringles, geçtiğimiz günlerde “Türkiye’den çekiliyor” haberiyle gündem olmuş ancak şirketten yapılan açıklamada haberlerin doğru olmadığı açıklanmıştı.

Ünlü cips markası bu sefer ise milyar dolarlık satın alma ile manşetlerde.

CNBC-e’de yer alan habere göre; ABD’li gıda devi Mars, Pringles ve Pop-Tarts ürünlerinin sahibi Kellanova isimli şirketi, toplam 29 milyar dolar ödeyerek satın alacak.

Kaynak

M&M’s, Snickers ve Skittles gibi ürünleriyle tanınan ABD'li Mars, aynı zamanda şirketin 6 milyar dolarlık net borcunu da üstlenecek.

Dünyanın en büyük aile şirketlerinden biri olan Mars, yıllık 50 milyar doları aşan satışlara ve 150 binden fazla çalışanı olan bir iş gücüne sahip.

Anlaşma, rekabet gözlemcilerinin radarına takılabilir. Başkan Joe Biden yönetimi tarafından atanan gözlemciler, ABD'de büyük birleşmeler ve satın almalarlar agresif bir şekilde mücadele ediyor. Dolayısıyla bu anlaşma da antitröst engellerle karşılaşabilir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Kabe'de Cips Keyfi: Kankalarıyla Piknik Yapan Kişinin Paylaşımı Dumur Etti
Baharatlı Cips Yedikten Sonra Kalbi Duran 14 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
Maaşını Petrolle Alandan Türkiye'den Çıkan Pringles'a Haftanın Ekonomi Goygoyları

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
14.08.2024

Türkiye’den çekiliyor” haberiyle gündem olmuş ancak şirketten yapılan açıklamada haberlerin doğru olmadığı açıklanmıştı tamam da çekilmediyse de ben neden Pringles ın enfes krema- soğanlısını hiçbir yerde bulamayıp muadili Master Potato almak zorunda bırakılıyorum :)

14.08.2024

Çok net çekildi ya! Sadece ekşi krema-soğanlısı değil hiçbir çeşidi yok, ancak ithal ürün satan marketlerde fahiş fiyatlara bulunabiliyor. Master Potato da o kadar kötü ki anasını satayım, resmen ucuzluğunun tadını alıyorsun yerken.

14.08.2024

yunanda daha ucuz 😂

14.08.2024

Mars'a bak sen... insan için yeteri kadar fast gıda ürettiği yetmemiş hayvanlar alemine de el atmış. hiç bilmiyordum ben. hatta whiskas ile royal canin 'in aynı üretici de olduğunu da şimdi öğrendim. neyse biz n&d ve hills'ten devam..

TÜM YORUMLARI OKU (11)