Pozitif Haberlere Hasret Olanlara Dünyanın Dört Bir Yanından İnsanlık Adına 14 Güzel Haber

Güzel haberleri sizinle paylaştığımız ve geleneksel olmaya aday bu gündem dizimizde yine dünyanın dört bir yanından güzel havadislerle karşınızdayız.

Bir önceki güzel haberler kuşağı için 👇

Güzel Şeyler de Oluyor: Dünyanın Dört Bir Yanından 11 İç Açıcı Haber

1. Kısa bir süre içinde New York için sokakta sigara içmek tarihe karışacak.

Amerika'nın ve dünyanın nabzının attığı New York'ta eğer yasa teklifi onaylanırsa, şehrin hiçbir yerinde yürüyerek sigara içilmeyecek. Bu tip yasakların örnekleri bazı dünya metropollerinde var; ancak New York gibi bir şehirde bu yasağın gelmesi diğer dünya şehirlerinde domino etkisi yaratacaktır.

2. Kanada'da bireysel silahlanmanın önüne geçecek yeni yasalar çıkarılıyor.

Çıkacak yeni yasalarla birlikte özellikle şiddet ile ilgili sabıkası olanlar kesinlikle silah satın alamayacak. Artan bireysel silahlanma ve ona bağlı suçların önüne geçilmesi açısından Kanada bu adımları atıyor.

3. Kore uzun çalışma saatleriyle mücadelede yeni bir yöntem deniyor, bilgisayarların otomatik kapanması.

Bu mücadele programında çalışanların daha fazla ofislerde tutulamaması için paydos saati geldiğinde bilgisayarlar otomatik olarak kapanacak. Böylece çalışanların daha fazla ofislerde kalması anlamsız olacak.

4. Çinli Dolar milyarderi kadın servetinin 3'te 1'ni bağışladı.

moneyweek.com

Çin en büyük peyzaj mimarlığı şirketinin sahibi He Qiaonv, servetinin 1/3'üne denk gelen 1,5 milyar Dolar'ı soyları tükenme tehlikesinde olan hayvanları korumak için bağışladı.

5. Kore internet hızını 10 kat artırıyor.

Kore'den bir başka haberde, ülkede mevcut standart olan saniyede 1 megabit internet hızı 10 gigabit'e çıkıyor. Devlet projesi olarak ele alınan bu seferberlikte 2022 yılına kadar ülkenin en az yarısının 10 gigabit internet hızına sahip olması bekleniyor.

6. Hindistan dünyanın en büyük Güneş enerjisi santralini kuruyor.

53 kilometrekarelik bir alana yayılacak bu santralin 2000 megavat elektrik üretmesi planlanıyor. Daha sade bir dil ile tam 700 bin hanenin elektrik ihtiyacı bu santralden karşılanacak.

7. Çin'de tarım ilacı kullanımı sınırlandırılarak verimlilik artırılıyor.

Tarımda teknolojik devrim ve bilimsel yaklaşım ile birlikte %15 seviyesinde kullanımı sınırlanan tarım ilaçlarının %11 civarında bir verimlilik artışına sebep olduğu görülmüş. Bunun yanında azaltılan tarım ilacı kullanımı 12,2 milyar Dolar gibi inanılmaz bir rakamın da tasarruf edilmesinin yolunu açmış.

8. Tayland'ın bazı adalarında mercan resiflerine demirlemek yasaklandı.

Ayrıca balıkçılık konusunda getirilen kısıtlamalar ile birlikte birçok deniz canlısı türünün geleceği garanti altına alınmak isteniyor. Ayrıca bu adalarda bulunan oteller ve diğer turizm ile ilgili kuruluşların çevresel zenginliğin korunması açısından ani ve sert önlemler alması sağlanıyor.

9. New York'ta kullanılan enerjinin %50'si yenilenebilir olacak.

2030 yılına gelindiğinde bu devasa şehirde kullanılan enerjinin en az yarısının yenilenebilir olması hedefleniyor. Bu hedef New York gerçekleri bakımından ele alındığında inanılmaz bir değişim demek oluyor.

10. Dünyanın ilk tamamen arabasız şehri Kore'de inşa ediliyor.

Kore'nin Songdo kentinde inşa edilen Uluslararası Ticaret Bölgesi'nde kurulacak sistem ile yaşayanlar yürümeye, bisiklete binmeye teşvik edilecek. Bu bölgede sadece 30 km bisiklet yolu yapılıyor.

11. Tokyo Olimpiyatları'nda dağıtılacak madalyaların kaynağı eski cep telefonları olacak.

Ülke çapında geri dönüşüm için toplanan eski cep telefonlarından elde edilen metaller, tekrar kullanıma yönlendiriliyor. Bu metallerden Olimpiyat Oyunları'nda dağıtılacak madalyalar üretiliyor.

12. Almanya ülkede üretilen toplam atığın %58'ini geri dönüştürebiliyor.

Almanya 2005 yılında toprak altına atık gömülen çöplükleri yasakladı. 2020 yılında da hiçbir atığın toprak altına gömülmemesi hedefleniyor. Bu özellikleri itibariyle Almanya dünyadaki açık ara geri dönüşüm konusundaki en başarılı ülke oluyor.

13. Norveç tükettiğinden daha fazlasını üretebilen bir eko-şehir inşa ediyor.

Oslo Havaalanı'nın hemen yanında inşa edilen şehirde %100 oranda yenilenebilir enerji kullanılacak. Üretilen enerji fazlası komşu ilçelere satılacak. Sürüdürülebilirlik açısından en yüksek notu alan yeni Oslo Havaalanı terminali de bu projenin bir parçası.

14. Pakistan'da enerji devrimi yapılıyor.

Pakistan'da ulusal elektrik şebekesi sadece nüfusun bir kısmına ulaşabiliyor. Milyonlarca insan elektriksiz yaşıyor ve elektriği olanlar da uzun elektrik kesintilerinden dert yanıyor. Yerel girişimciler elektrik şebekesinden bağımsız bir şekilde elektriğe ulaşılabilecek güneş enerjisi temelli sistemleri kırsal alanlara götürüyor. Ülkenin dört bir yanında hızla gelişen bu sektör enerji sektöründe bir devrim niteliğinde bir değişimi getiriyor.

Popüler İçerikler

Göç İdaresi Başkanlığı Duyurdu: Türkiye'deki Suriyeli Sayısı Açıklandı
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
YORUMLAR
27.03.2018

1 megabit’ten 10 gigabit’e çıkmak 10 kat değil, 10240 (on bin iki yüz kırk) kat çıkmaktır. Beğeninde düzeltsinler.

28.03.2018

tespit gibi tespit... bravo!

27.03.2018

1 NUMARADAN ÇOK RAHATSIZ OLUYORUM SİGARA İÇMEYEN İÇİN İŞKENCE RESMEN. ADAM METROBÜSTEN İNER İNMEZ SİGARA YAKMAYA BAŞLIYOR ZATEN KALABALIK KAÇACAK YER YOK. LAF ANLATSAN ANLAMAZ ANLAYACAK OLSA ORADA SİGARA YAKMAZ ZATEN. YOLDA YÜRÜRKEN SİGARA İÇENLERİN ARKASINDAN KAÇMAKTAN ARTIK KÜFÜRBAZ BİRİSİ OLDUM.

Pasif Kullanıcı
27.03.2018

resmen hava kirliliği

27.03.2018

Dünya Türkiye'yi kıskanıyor...

TÜM YORUMLARI OKU (39)