Dünyanın dört bir yanından sizin için bir an olsa da yüzünüzü güldürecek pozitif haberleri yine topladık. 'İyi şeyler de oluyor' kelimelerini daha fazla diyebilmemiz ümidiyle...
Dünyanın dört bir yanından sizin için bir an olsa da yüzünüzü güldürecek pozitif haberleri yine topladık. 'İyi şeyler de oluyor' kelimelerini daha fazla diyebilmemiz ümidiyle...
Çinli yetkililer 2020 yılına kadar yapacakları düzenlemeler ile birlikte ülkenin en az 4'te 1'ini orman olarak koruyacaklarını taahhüt ettiler. Tarihin en büyük ekonomik atılımını yapan ülkede, doğaya verilen tahribatın önüne bu şekilde hükümet destekli programlarla geçilmeye çalışılıyor.
Fransa'da çıkarılan yeni yasa ile birlikte hazır yemek, meyve ve sebzelerin kullanım tarihi sebebiyle süpermarketler tarafından atılması yasaklandı. Bu duruma düşecek gıdalar bu yasayla, ihtiyaç sahiplerine ve ücretsiz yemek dağıtan aş evlerine aktarılıyor.
Ülkenin en büyük sorunlarından olan erozyon ve sel baskınlarını engellemek için devlet eli ile başlatılan kampanyada Pakistanlıların 'yeşil altın' olarak nitelendirdikleri 1 milyardan fazla ağacın dikilmesi bekleniyor.
İsviçre'de model olarak inşa edilen okul, kendisinin tüm ihtiyacını karşılamakla birlikte aynı zamanda çevrede bulunan 50 hanenin elektriğini de karşılıyor. Tam anlamıyla çevre ile uyumlu inşa edilen bu okul, yapılacak yeni okullara örnek teşkil edecek.
Son göstergelere göre Bangladeş'in 2018'de bölgede benzerlik gösteren bir diğer ülke olan Hindistan'dan daha yüksek bir oranda büyüyeceği öngörülüyor. Özellikle tekstil sektörü ile dikkat çeken Bangladeş'te yoksulluk ile olan mücadele büyük bir hızla devam ediyor.
İsveç'te bulunan okul öncesi eğitim kurumlarında cinsiyet kavramı tam olarak ortadan kaldırılıyor. Öğrencilere erkek-kız yerine arkadaşlar, insanlar şeklinde hitap ediliyor. Yetenekleri ve oyun eğilimleri kesinlikle cinsiyet içermeyen alet ve oyuncaklarla ortaya çıkartılıyor. Yetkililer bu eğitim sisteminin gelecek nesilleri daha hoşgörülü bir toplum haline getireceğini savunuyor.
On milyonları aşan onlarca şehre sahip Çin'de çıkarılan yeni yasalar ile birlikte hane halklarının da evlerinde çöplerini ayrıması isteniyor. Belediye hizmetlerinde şehir sakinlerini çöplerini ayırmaya ve geri dönüşüme yönlendiren yönetimler aynı amaçlarını evler için de mümkün kılmak istiyorlar.
Kanada'da bulunan ve uzun yıllar elektrik üretiminde kömür kullanılan santral, törenle yıkıldı ve yerine güneş enerjisi santrali kurulması için hazırlıklara başlandı. Bu noktada atılan bu adımın çok sembolik olduğu ve ülkenin tüketim alışkanlıklarının da bu şekilde değişeceği görülüyor.
Kenya'nın başkenti Nairobi'de yaşayanlar hali hazırda trafik illetinden yaka silkiyor. Bu karmaşanın önlenmesi için derin ve etkili bir çözümün ortaya konması gerekiyordu ki, yetkililer bu soruna parmak attı. Alınan karar doğrultusunda motorlu araçlar haftada 2 gün yola çıkamayacaklar. Böylece trafik yükünün bir şekilde hafifleyeceği düşünülüyor.
Danimarka'da halkın, basın ya da ona benzer herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan politikacılarla direkt bağlantı kurup, sorun ve çözümler üzerine tartışmalar yapabileceği bir festival düzenleniyor.
İnsan kalbini mevcut teknolojilerle en iyi şekilde taklit edebilen bu kalp, 3 boyutlu yazıcılarla basıldı.
Bunun anlamı, halktan toplanan vergilerden petrol ya da kömür gibi fosil yakıtların çıkarılması ve işlenmesine hiçbir şekilde yatırım için para ayrılmayacak.
Türkiye'den güzel bir haber olmaması bizi şaşırttı mı, şaşırtmadı tabi ki!
kuruldu kurulası slogan ülkesi olan bizden ne bir güzel haber gelir ne de icat. Ama slogansa ooooooooo tarihimiz sadece slogan dolu, ne güzel salak salak yaşıyoruz
Biz ise hala medeniyet tartışmaları yapıyoruz. Böyle haberler duymak güzel. Umarım biz de bunu başaracak duruma geliriz.