Pozitif Haberler Kuşağına Devam: Dünyadan Umut Veren 12 Olumlu Haber

Dünyanın dört bir yanından olumlu haberler kuşağımıza devam ediyoruz. Bu haberleri derleyerek dünyada iyiye giden bazı şeyler olduğunu da görmeyi amaçlıyoruz. Değerli yorumlarınızı da aşağıya bekliyoruz.

Bir önceki pozitif haberleri buradan okuyabilirsiniz.

Pozitif Haberlere Hasret Olanlara Dünyanın Dört Bir Yanından İnsanlık Adına 14 Güzel Haber

1. Suudi Arabistan'da sinema salonları tekrar açılıyor.

1970'lerde gelen yasağın üzerinden neredeyse 50 geçti ve Suudi Arabistan hükümeti flaş bir kararla tekrar sinema salonlarının açılabileceğini duyurdu. Şimdi bu karar sizin için biraz sıradan gelebilir; ancak Suudi Arabistan'daki değişimi anlamak açısından çok büyük bir adım. Suudi Arabistan'da kalkan yasak ardından gösterime girecek ilk film Black Panther olacak.

2. Portekiz geçtiğimiz Mart ayı içinde ihtiyacından daha fazla olan enerjiyi sürdürülebilir kaynaklardan elde etti.

Portekiz yaptığı temiz enerji yatırımlarıyla birlikte 2040 yılında tam olarak sürdürülebilir kaynaklardan beslenen enerji üretimine geçmeyi planlıyor. Bu noktada geçtiğimiz ay olan Mart ayında ülkenin enerji talebi de en düşük seviyedeyken bu hedeflerini gerçekletirdiler.

3. 32 Afrika ülkesi Avrupa'ya fildişi satışını yasaklanıyor

Fildişi üretimi Afrika fillerinin soyunun tükenmesi yolunda en büyük etken. Fildişine de böylesine bir talep varken, talebin en fazla olduğu Avrupa'ya tüm satışlar 32 Afrika ülkesi tarafından toplu bir karar ile yasaklanıyor.

4. Japonya'da bir bakım evinde 20 adet robot çalışmaya başlıyor.

Özellikle yaşlı bakımı konusunda çok önemli bir işgücü açığı olan Japonya'da teknoloji imdada yetişiyor. Bir bakım evinde yaşlı insanlara hizmet vermek üzere tasarlanmış 20 robot hizmete giriyor. Yaşlıların günlük bakımlarında onlara yardımcı olacak robotlar tüm testleri başarı ile geçmiş durumdalar.

5. Palau yetkilileri ülkeye girmek isteyen turistleri çevreye kirletmeyeceklerine dair yemin altına alıyor.

Okyanusya'da bulunan doğa harikası Palau'nun ekonomisi turizm üzerine kurulu. Ancak son zamanlarda ülkeye gelen turistlerin ülkenin en büyük değeri olan doğasına zarar verdiği görülünce, yetkililer ülkeye girmek isteyen turistleri gümrük kapısında ülkenin doğal güzelliklerine zarar vermemeleri için yemin altına alıyor. Bu yemini bozanlar ise 1 milyon Amerikan Doları'na kadar ceza alabilecekleri davalara sevk ediliyor.

6. İsveçli kadınların %80'i bir işe sahip.

İsveç'te çalışabilir yaşta olan kadınların %80'i ekonomiye katkı veriyor yani bir işleri var. Bu oran OECD ülkelerinde ortalama %60 civarında.

7. Çin, İrlanda büyüklüğünde bir orman kuruyor.

Çin, tüm dünyanın ihtiyaçlarını karşılayan devasa bir fabrika olarak görülüyor. Bu da ülkenin doğal dengelerinin bozulması noktasında çok önemli zararları beraberinde getiriyor. Bunun farkında olan Çin hükümeti çok önemli adımlar atıyor. Bu adımların içinde toplamda 6,7 milyon hektarlık bir arazide çalışmaları süren bir orman kuruluyor. Ayrıca Çin'in kararlı yürüyüşünü anlamak adına son 5 yılda 34 milyon hektarlık orman kurduğunu da eklemek gerekiyor.

8. Afrika'da Avrupa Birliği'nin 7 katı büyüklüğünde bir serbest ticaret bölgesi kuruluyor.

Yoksulluk ve buna bağlı insan ölümleri ile aklımıza gelen Afrika bunun makus bir talih olmadığını kanıtlamak için büyük adımlar atmaya hazırlanıyor. Bir kıta olarak hareket etme kararı alan Afrika ülkeleri, devasa bir serbest ticaret bölgesi kurmaya hazırlanıyorlar. Böylece Afrika'da mal ve hizmetler gümrük duvarlarına takılmadan dolaşacak ve zengin coğrafya tüm nüfusu doyurabilecek.

9. Amerika'da mahkumlara bilgisayar dağıtılacak.

Amerika'nın New York eyaletinde bulunan bazı hapishanelerde mahkumlara yeni bilgisayarlar dağıtılacak. Böylece suçlarının karşılığını ödeyen mahkumlara hayatlarının geri kalanında kullanabilecekleri yetenekler ve sevdikleriyle iletişim kurabilmeleri için bir fırsat tanınmış olacak.

10. Hindistan %100 güneş enerjisi ile çalışan havaalanı inşa etti.

Hindistan'da bulunan Cochin Havaalanı, hemen yan arazisinde bulunan güneş enerjisi panellerinden üretilen elektrik ile yolcularına hizmet veriyor. Bu havaalanı Hindistan'ın ortaya koyduğu yenilenebilir enerji vizyonunu anlamak için mükemmel bir örnek.

11. Dünyanın en büyük rüzgar türbini Özgürlük Anıtı'ndan 3 kat büyük olacak.

Bu türbin mevcut en büyük türbinden %45 daha fazla elektrik üretebilir olacak ve 16 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Türbinin bıçakları 7 futbol sahası kadar yer kaplayacak. Bu türbinler 2021 yılında kuruluma hazır olacaklar.

12. Danimarka'da öğrencilerin içinde kendi besinlerini yetiştirecekleri okul inşa ediliyor.

Danimarka'da tam anlamıyla yenilebilir kaynaklarla kendi kendine yetebilecek ve öğrencilerin kendi gıdalarını üretebilecekleri alanlara sahip yeni bir okul inşa ediliyor. Buradaki düşünce ise, öğrencilerin tüketmeden, üretime nasıl katılacaklarını gösteren bir modelin onlara anlatılmak istenmesi.

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
17.04.2018

Türkiye'de de minibüslere kaçak kat çıkaldı bu esnada

18.04.2018

şiii troller bak hele nerdesiniz?

3 süper bir haber

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ