Pozitif Haberler Kuşağı: Dünyanın Dört Bir Yanından Yüzleri Güldürecek 11 Olumlu Gelişme

Dünyada güzel şeyler de oluyor. Gelin bu ayın en önemli olumlu gelişmelerine bakalım.

Bir önceki haberlere bakmak isterseniz:

Yoğun Gündeme Bir Ara Verip Dünyadaki Gelişmelere Bakmak İsteyenlere 12 Pozitif Haber

1. Eski tren yolu bisiklet parkuru oldu.

Amerika'nın Georgia eyaletinin en büyük kenti olan Atlanta'da bulunan 35 km'lik eski tren yolu, şehir sakinleri için mükemmel bir bisiklet parkuruna çevrildi. Bölgede yaşayanlar ortaya çıkan bu yolun herkes için çok güvenli ve sadece bisiklet için değil her türlü güzel aktivite açısından harika bir yer olduğunu söylüyorlar.

2. Bebekler için dokuzuncu aydan üçüncü yaşa kadar uyacak kıyafetler tasarlanıyor.

Tekstil atığı diye bir şey hayatımızın önemli bir meselesi değildi ancak son 10 yılda tüm dünyadaki tekstil talebi ve satışı ikiye katlanmış durumda. Bu da demek oluyor ki inanılmaz seviyede bir tekstil atığı ile karşı karşıyayız. Özellikle çok çabuk büyüyen çocuklar bir giydiklerini bir daha giyemiyorlar. Buna bir çözüm olarak çocuklara 3 yaşına kadar uyacak büyüyen kıyafetler tasarlandı. Yani çöpe atmadan kıyafetler uzun süre giyilebilecek.

3. Koreliler yaşamı uzatan süper gıdayı keşfetmiş olabilir.

Kore, şu sıralar Japonya'ya ait olan uzun yaşam liderliğini kısa bir süre sonra devralacak ve 90'larında yaşayanların en yoğun olduğu ülke olacak. Uzmanlara göre bu durumda beslenmenin etkisi büyük. Korelilerin 'kimchi' adını verdikleri bir çeşit lahana turşusu ülkede herkes tarafından çok yoğun bir şekilde tüketiliyor. Fermente besinlerin yararını araştıran uzmanlar bu turşunun yaşamı uzattığını bildiriyor.

4. Hindistanlı balıkçılar herkesin yararına bir kampanyaya başladı.

Balıkçılar denizlerin kirlenmesinden ve balık bolluğunun azalmasından dertliler. Bu durumu bir şekilde düzeltmek için herkesin yararına bir kampanyaya başladılar. Denizlerde avlanan balıkçılar, kirliliğin sebebi plastikleri toplayıp, depoluyorlar. Balıkçılar depoladıkları bu plastikleri devlete teslim ediyorlar ve ülke çapında yapılan otoyollara hammadde sağlamış oluyorlar.

5. Japon çiftçiler tarım ilacı yerine ördekleri kullanıyor.

Japonya'da ciddi seviyede bir pirinç üretimi var. Pirinç üreten çiftçiler tarlalarında ortaya çıkan ve pirinçlerine zarar veren böcekleri bertaraf etmek için tarım ilacı yerine bu böceklerle beslenen ördeklerden yardım alıyorlar. Ördekler yetişen pirinçlere de zarar vermiyor.

6. Bu şehirde tek kullanımlık plastik artık neredeyse yok.

Hindistan'ın en yoğun nüfuslu şehri Mumbai'de tek kullanımlık plastik eşyalara savaş açıldı. Plastik poşet, bardak, pipet, tabak, kaşık, çatal gibi her çeşit geri dönüşümü zor olan ve doğayı kirleten malzemeler polisiye tedbirlere varan yöntemlerle ortadan kaldırılıyor. Komik gelebilir ancak bu şehirde plastik poşet kullanıyorsanız tutuklanıp, üç ay hapis yatabilirsiniz.

7. Kadınlar en sonunda direksiyon mahalinde.

Suudi Arabistan'daki değişim rüzgarı, ilk meyvelerini veriyor. Bir süredir tartışılan ve kadınların otomobil kullanmasına izin veren düzenlemeler hayata geçti. Kadınlar artık otomobil kullanabiliyor. Bu durumu küçümsemeyin; çünkü bu ülke için inanılmaz önemli bir dönüşüm simgeliyor.

8. Amerika'da devasa video oyunları stadyumu yapılıyor.

Video oyunları artık dünyada önemli bir spor dalı olarak kabul ediliyor. Bunun karşısında tepkisiz kalmayan yetkililer video oyuncularının karşılaşacağı devasa bir stadyum inşa ediyor. Amerika'nın Teksas eyaletinde açılacak bu stadyum 10 milyon Dolar'a mal olacak.

9. Avrupa ilk Hyperloop tüneline merhaba dedi.

Ulaşımın geleceği olarak kabul edilen ve inanılmaz hızlara ulaşılabilen Hyperloop tünel teknolojisi, Avrupa'ya da geldi. Fransa'da ilk kez test edilecek olan teknoloji 320 metrelik bir tünel ile hayat bulacak.

10. Bu yağmur ormanlarındaki ağaçlar artık insanlar ile aynı yasal haklara sahip.

Topraklarının büyük bir kısmı yağmur ormanları ile kaplı olan Kolombiya, bu örtüyü koruyabilmek için bu ormanlarda bulunan her doğal bileşene insanlarla aynı yasal hakları verdi. Bu yolla bu mükemmel doğayı korumayı hedefleyen yetkililer, doğanın ülkenin en büyük değeri olduğunu düşünüyor.

11. Bu ülkede aşırı hız yaparsanız, ceza maaşınızdan kesiliyor.

Finlandiya toplumsal huzur ve trafik güvenliğini üst seviyede tutmak için yüksek hız cezalarını, çalışanların maaşlarından keserek tahsil ediyor. Bu yöntem ile duyarlılığın en üst seviyeye çekilmesi amaçlanıyor.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
02.07.2018

bakıyorum ve imreniyorum :(...

02.07.2018

imrendirici.biz ne zaman çıkacağız muasır medeniyetler seviyesine?

02.07.2018

Herkesin gelir beyannamesi vermesi ve cezaların buna göre kesilmesi şart. Aşırı hız mı yaptın yıllık net gelirinin %1'i ceza şeklinde olmalı. Maalesef devletin gücü zenginlere değil fakirlere yetiyor.

TÜM YORUMLARI OKU (4)