Pozitif Haberler Kuşağı: Dünyadan Yüzleri Güldürecek 12 Olumlu Haber

Pozitif haberler kuşağı bir geleneğe dönüşeceğe benziyor. Bu bölümde de geçmişte verdiğimiz haberlere benzer dünyanın dört bir yanından yüzünüzü güldürecek bilim, ekonomi ve kültür haberleri ile sizlerle birlikteyiz.

Pozitif haberler kuşağının bir önceki bölümüne buradan göz atabilirsiniz.

Pozitif Haberler Kuşağına Devam: Dünyadan Umut Veren 12 Olumlu Haber

1. Güney Kore'de ilk ve orta öğretimde çocuklara kazandırılması gereken bazı yetenekler konusunda öncelik kararı alındı.

İş birliği ve sorumluluk gibi robotların edinemeyeceği yeteneklerin çocuklara çok daha yoğun bir şekilde öğretilmesi, ülkenin geleceğine ne kadar önem verdiğini gösteriyor.

2. Singapur her vatandaşına kişisel eğitimleri için yıllık ek olarak 370 Dolar veriyor.

Vatandaşlar kendilerini geliştirmek istedikleri, yeteneklerini derinleştirebilecekleri alanlarda dersler almak için bu parayı harcamak zorundalar.

3. Almanya'da otomasyon dönüşümüne giren şirketler masraflarının %80'ini devletten alıyor.

Alman hükümeti, insan unsuruna değer vererek gerekli otomasyon dönüşümünü yapan şirketlere çok ciddi boyutta yardımlarda bulunuyor. Bu şekilde bilimsel temelde ileri teknolojileri bünyelerine katan şirketler dünyanın en rekabetçi piyasalarında ayakta kalabiliyor ve bir yandan da insan unsurunu oyunun dışına itmemiş oluyor.

4. Şili, İsviçre'nin yüz ölçümünün 5 katı büyüklüğünde ulusal parklar kuruyor.

Patagonya'nın Şili sınırları içinde kalan bölümünde yer alan şelaleler, yağmur ormanları ve vahşi yaşama dair ne varsa kanunlar yardımıyla koruma altına alındı. Oluşturulan bu milli park ağı ile turistlere 2500 km uzunluğunda doğal yaşam yürüyüş parkuru da sunulmuş oluyor.

5. Nijerya yenilenebilir enerjiye 20 milyar dolar yatırım yapıyor.

Nijerya dünyanın en büyük petrol ihracatçılarından biri olsa da bu gidişin bir sonu olduğunu düşünüp, ülkenin selameti açısından yenilenebilir enerji alanına inanılmaz bir rakam ile yatırımda bulundu. Ülkenin altyapısı ve diğer ekonomik şartları sebebiyle bu dönüşüm kolay olmayacak; ancak hükümet 2030 yılında bu enerji dönüşümünün %30'unu bitirmeyi planlıyor.

6. Güney Kore'de üniversiteler, öğrencilerini evlenmeye ve çocuk yapmaya teşvik ediyor.

Kore'de eğer nüfus eğilimi kısa süre içinde değişmezse yakın gelecekte iş gücü açısından büyük bir sorun yaşanacak. Çünkü insanlar gerektiği kadar çocuk yapmıyor. Bu sorunu bir ekonomik parametre olarak gören üniversiteler öğrencilerinin tanışmasını teşvik ediyor.

7. Norveç'te hükümetin sunduğu avantajlar elektrikli otomobil satışlarını patlattı.

Norveç'te geçtiğimiz sene yapılan araç satışlarının %52'sini elektrikli araçlar oluşturuyor. Elektrikli araç kullananlar; otobanlara, feribotlara, tünellere para ödemiyor. Araçlarını ücretsiz ortak park alanlarına park edip, şarj edebiliyorlar. En önemlisi elektrikli araçlar vergiden muaflar. Tüm bu şartlar bir araya gelince araçların fiyatları yüksek olsa da Norveç halkı elektrikli araçlara yöneliyor.

8. Amerika'nın en köklü üniversitelerinden birinde en çok tercih edilen dersin adı "Nasıl Mutlu Olursunuz?".

Amerika'nın en önemli üniversitelerinden biri olan Yale Üniversitesi'nde öğrencilerin en çok tercih ettiği 'Nasıl Mutlu Olursunuz?' dersinde sahip olunanlara minnettar olmak, sosyal bağlantılar kurmak ve basit şekilde yaşamanın mutluluğun kaynağı olduğu öğretiliyor.

9. İsveç'te yeni bebek sahibi olan babalar, anneler ile birlikte 480 günlük ücretli izin kullanabiliyor.

İsveç'te sadece anneler değil, babalar da çok uzun doğum izni alabiliyor. Toplamda anne ve babanın paylaşabileceği ve ortak kullanabileceği 480 günlük ücretli izin boyunca çiftler çocuklarıyla istedikleri şekilde vakit geçiriyorlar.

10. Hollanda'da plastik atıklar yol yapımında kullanılıyor.

Yol yapımında tek kullanımlık ya da geri dönüşümü mümkün olmayan plastikler kullanılıyor. Böylece geri dönüşümde sorun yaşanan ve başka şekilde kullanılamayacak plastikler yola dönüşüyor.

11. Danimarka enerji ihtiyacının %74'ünü kendi kendine yenilenebilir yöntemlerle üretecek.

Danimarka hükümeti yaptığı desteklerle, halkın kendi enerji ihtiyacını kendi üretmesini sağlayacak. Küçük yenilenebilir enerji projeleri devlet tarafından desteklenecek ve uzun vadede ortaya konan %74'lük hedefe yürünecek.

12. Bangladeş fakirlik karşısında hızla yeni zaferler kazanıyor.

Özellikle ülkedeki tekstil endüstrisinin yardımıyla birlikte orta sınıf oluşturulmak için önemli çabalar sarfediliyor. Önceki seneye göre %34 oranında banka hesabı sayısında artış ve bu hesaplara dijital yollarla erişim artışı kaydedilmiş durumda. Kadınların ekonomiye katılımı ve buna bağlı olarak yoksulluğun azalması da iyi istatistikler arasında. 1991'de halkın %41'i yoksulluk sınırının altında yaşarken şu anda nüfusun %17'si yoksulluk sınırının altında yaşamak durumunda. 2020'ye kadar bu oranın hızla düşeceği bildiriliyor.

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
08.05.2018

Gurban oldugumun ALLLAHIN yardımıyla reisimizin bize yabdıklarını niden paylaşmıyorsun yol yabdı köprüler yapdı füzeler taklar heranlar halikopterler aldı sen niye ülgemizi kücümsüyorsun

08.05.2018

bslabsofejpsbfoens

08.05.2018

NORVEÇE BAK BİZDE GEÇMEDİĞİMİZ KÖPRÜDEN VERGİ VERİYORUZ

08.05.2018

Bile kelimesinden nefret edenlerdenim fakat Bangladeş bile bizden iyi gidiyor. En azindan dunyada birileri mutlu oluyor guzel haberler. Darisi 16 yildir ulkeyi ortacag karanligina goturen akp'den kurtuldugumuzda bize olsun

09.05.2018

Ortaçağ karanlığı diye nitelendirdiğiniz Akp Ar-Ge kavramını Türkiye'ye kazandıran, uygulayan ve teşvik eden tek partidir.Sadece sizler siyasi görüşünüz uyuşmadığı için ortaçağ karanlığına çekilmeyi benimsiyorsunuz.Şu anda Türkiye'de Savunma Snayi dahil birçok alanda Ar-Ge projeleri geliştiriliyor ve her sene ilgili projeler artarak devam ediyor.Bence sizler ortaçağdan kalma kafa yapınızı değiştirmelisiniz.Siyaset yapmayı siyasetçilere bırakmalısınız.

TÜM YORUMLARI OKU (17)