Pozisyon Önemli! Vücut Duruşunuzun Kusursuza Yakın Olması İçin Uygulamanız Gereken 8 Şey

Düzgün bir vücut duruşuna sahip olmak birçok insanın ortak arzusu. Düzgün bir duruştan kastımız da şu; sırtın daha dik bir şekilde olması. Peki, günümüzde böyle bir şey mümkün mü? Yani, masa başı işlerde kambur durarak bir ömür geçirdiğimizi düşünürsek, daha düzgün bir vücut duruşuna sahip olmak nasıl mümkün olacak?  

Bütün soruların cevaplarını bulacağınız bu güzel içeriği sizler için Brightside'dan derledik.

Detaylar aşağıda. 

👇

1. Duruşunuzu düzeltebilecek egzersizler yapın!

Gün içinde mutlaka egzersiz yapın. Bu egzersizler genelde boyun, sırt ve omuz bölgeleri için olsun. Çok uzun sürmesine de gerek yok bu arada. Gün içinde 15 dakikanızı bu işe ayırsanız, yeter de artar bile.

2. İş yerinizi organize edin!

Bilgisayar başında gün içinde uzun saatler vakit geçiriyorsanız eğer, çalışma ortamınızı bir elden geçirin bize sorarsanız. Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli şey; çalışma masanız ile sandalyenizin fotoğraftaki gibi bir pozisyonda olması. Bu şekilde oturduğunuz sürece vücut şeklinizin bozulmasına çok bir imkan yok.

3. Telefonunuzu doğru açıyla tutun!

Birçoğumuz cep telefonu kullanırken, kafamız yere bakar pozisyonda kullanırız. Ancak, olması gereken bu değildir tabii. Olması gereken; daha dik bir şekilde, direkt karşıdan cep telefonuna bakmamız. Tıpkı fotoğrafta olduğu gibi.

4. Düzgün bir şekilde nefes almayı öğrenin!

''Ne alaka şimdi?'' dediğinizi duyar gibiyiz, ama belki de düzgün bir vücut pozisyonuna sahip olmak için yapmanız gereken en önemli şey bu. Ne zaman düzgün nefes almayı öğrenirsiniz, işte o zaman düzgün bir vücut pozisyonuna sahip olursunuz.

5. Vücut duruşunuzun her zaman takipçisi olun!

Sadece masa başında çalışırken değil, uyurken bile uygun pozisyonda yatağa yatmış olduğunuza dikkat edin mutlaka. Üsttekine benzer şekilde yatmaktan çok alttaki gibi yatağa yatın. Uygun olan o çünkü.

6. Sandalyeye doğru bir açıyla oturmaya dikkat edin!

135 derecelik bir açı, sizin için en iyi olanı.

7. Yoga yaparak karın kaslarınızı zinde tutun!

Nedenini sorarsanız da karın kasları vücut duruş pozisyonunuzun düzgün olmasını sağlayan en önemli kas grubudur. Burada oluşan bir sıkıntı tüm vücudu etkiler ve bu yüzden yoga yaparak karın kaslarınızı sürekli zinde tutabilirsiniz.

8. Doğru pozisyonda durmayı öğrenin!

Fotoğraf her şeyi açıklıyor aslında, fazla söze gerek yok. Genelde en sağdaki gibi bir pozisyonda durmanız sizler için en uygun olanı.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!