Popmundo Evreninde Olabileceğiniz 11 Şey

Popmundo, RPG(Role Playing Game) yani rol yapma oyunlarının en popüler olanlarından bir tanesi. +3000 günlük karakterlerle adeta bir nesli ''büyütmüş'' bir web tabanlı oyun. Diğer role playing oyunlardan ayıran özelliği ise kendinize birden fazla statüyü aynı anda verebilmeniz. Yani aynı anda doktor olurken bir yandan da fotoğrafçı kimliğinizle hareket edebilirsiniz. 

Oyun temel olarak müzik dünyası üzerine kurulu. Dünya müzik listelerini sallayacak bir sanatçı olmanız aslında temel hedef. Ancak bu sarmıyorsa zombi avlarından, uzay maceralarına kadar her şey elinizin altında. İsterseniz paparazzilerin peşinden koştuğu bir baterist, isterseniz de o paparazzinin kendisi olabilirsiniz.  Ayrıca yeni eklenen The Great Heist kısmıyla artık ikinci bir karakter açıp onunla da suç kariyerinize başlayabilirsiniz. Bilgisayar korsanlığından sanat eseri hırsızlığına orada da bir çok seçenek var ancak ben bugün size ana oyun Popmundo kısmından bu evrende neler olabileceğinizden bahsedeceğim.

1. Müzisyen

Öncelikle oyunun merkezindeki müzisyen olmak ile başlayalım. İkincil olarak bir sürü başka seçeneğiniz olsa da genelde herkesin birinci odağı dünyaca ünlü gruplar arasına girebilmek. Solo da takılabilirsiniz tabii. Yapmanız gereken yeteneklerinizi geliştirdikten sonra şarkılar yazmak. Ayda bir single, 6 ayda bir de albüm çıkartabilirsiniz. Her single ve albümünüz piyasaya sürerken arkadaşlarınızla bir kayıt kutlama partisi verip gazetecilerin ilgi odağı haline gelebilirsiniz. Karavanınıza atlayıp 49 şehirde gece-gündüz demeden konserler vermeye hazır olun! Üstelik groupieler de cabası.

2. Doktor

Müzisyenliğinize ek part-time yapabileceğiniz mesleklerden bir diğeri de doktorluk. Yalnız öyle düz doktorluk değil. Popmundo'da doktorluk klişe grip, soğuk algınlığına falan bakmıyor. Genelde Ölüler Günü'nde zombi avına çıkmış insanların zombi ısırıklarını tedavi ediyor oluyorlar. Bunun yanında turnede çok gezmekten ve groupielerle takılmaktan yorgun düşmüş müzisyenlerin de kurtarıcıları. Ayrıca bilinmeyen bir hastalık türü keşfetme şansları da her daim var.

3. Paparazzi

Dürüst olmak gerekirse şöhreti belli bir seviyenin üzerindeki insanlar için en baş belası tipler bunlardır. Olur olmadık yerlerde çıkıp sizin bikinili fotoğraflarınızı çekmek için birbirleri ile yarışırlar. Gazetelere bu tarz fotoğrafları satmak için gece-gündüz uyumadıklarına eminim. Elinize bir fotoğraf makinesi alıp ünlü peşinde koşmaya hemen başlayabilirsiniz.

4. İtfaiyeci

Popmundo evreninde yangınlarda öyle normal sebeplerden dolayı çıkmıyor. Ateşli müzisyenlerimiz çıktıkların barın kapasitesinden daha yüksek bir konser vermeye kalkarsa mekan alev alıyor! Ancak korkulacak bir şey yok. Şehrin itfaiyecileri kimsenin zarar görmesine izin vermeden söndürüyorlar. Tabi ki bunun için başarı ödülleri de var.

5. Yargıç

Aslında buna dinadamı/kadını diyebiliriz. Görevleri kutsal. Seven iki insanı birbirine kavuşturmak. Popmundo evreninde çokeşlilik de, eşcinsel evlilik de legal. Yapmanız gereken tek şey dizlerinizin üstüne çöküp o sihirli soruyu sormak. Üstelik yanlış bir karar verdiğinizi düşünüyorsanız boşanmak da öyle sizi adliyeye binlerce kez gitmeye zorlamayacak. Eğer birlikteliğiniz bir meyvesi varsa velayetin kimde kalacağını önceden konuşmayı unutmayın. Bir hesapta en fazla 10 karakter barındırabilirsiniz. Bundan fazlasıysa eğer doğan çocuğunuzu leylekler alıp gider. Gerçekten :(

6. Polis

Oyuna entegre olan yeni The Great Heist, yani suç dünyası kısmı ile hareketlenmiş olsa da bana kalırsa yaptıkları iş genelde ofiste oturup beklemek. Ancak bankaları soymak yerine korumayı seçerseniz, polislik de tercih edilebilecek kariyerlerden. Suç dünyası karakterleri için ara sıra afilli tim operasyonları da yapıyorlar. Azcık havalı.

7. CEO

Popmundo'da mekan sahibi olarak da geçimini sağlayabileceğiniz bir çok seçenek var. İşin bu kısmı ticaret odaklı oynamak isteyenler için ideal. İsterseniz bir bar zinciri kurup aynı müzik türündeki (Rock, Pop, Hiphop vs.) müzisyenleri sizin barınızda çıkmaya ikna edebilirsiniz. Ya da restoran alıp çiftlerin bazen bir ''görev'' olarak çıktığı randevulara ev sahibi olabilirsiniz. Yine grupların şarkılarını kaydetmek için gereken kayıt stüdyoları gibi aslında bir çok mekan yönetilmeyi bekliyor.

8. Yönetmen

Yine bir müzik endüstrisine bağlı meslek. Yönetmenler kendilerine bir klip çekmek isteyen müzisyenlere yardımcı olurlar. Sizin başarınız grubun da video listelerinden yükselmesini etkiler.

9. Zombi Avcısı

İŞTE POPEVRENİNİN EN ZEVKLİ İŞİ! 56 dünya günü, 1  Popmundo yılına eşittir. Yılda bir ölüler günü gerçekleşir ve bu zamanlarda zombiler şehirleri basar! Elinize bir tüfek alıp hepsiyle savaşmaya hazır mısınız? Üstelik artık senede bir gün değil Antenora ile 7 günde bir patikaya girip zombi ve hayaletlerle savaşabilirsiniz. Popevrenden bundan daha havalısı yok.

10. Profesör

Eğitim her dünyanın temel taşı. Popmundo'da her ne olacaksanız olun, öncelikle o mesleğin gerektirdiklerini öğrenmeniz gerekir. Çoğu zaman kitapçıdan aldığınız bir kitabı okuyarak meslek erbabı tribi atabiliyor olsanız da genelde üniversiteye gitmek ve yeteneğinizi biraz geliştirmeniz beklenir. Yeteneğiniz olabilecek en üst düzeydeyse de diğer oyunculara öğretmenlik yapabilirsiniz.

11. Suçlu!

İşte oyuna yeni gelmiş bir özellik. TGH dünyasına Popmundo karakterinizden başka bir karakterle giriyorsunuz. Hepimizin yeni yeni deneyimlemeye başladığı bu dünyada sanat eseri hırsızlığı yapabilir, gerçek oyuncuların yönettiği dükkanları soyup onları sinirlendirebilirsiniz. Ofiste oturup sabahtan akşama kadar donut yiyen polislerimize bi' heyecan geldi.

Sizin de görmüş olduğunuz gibi Popmundo evreni aslında oldukça komplike. Piyango biletinden, sörfüne gerçek dünyada var olan her şey olanca karmaşıklığıyla oyunun içinde de mevcut. Üstüne size uzaya çıkmak, maymunlarla uğraşmak ve zombi öldürmek gibi ekstra şeyler de sağlıyor. Yaptığınız her şey çift yönlü. Yani karşınızda da yine başka bir yolu seçmiş gerçek bir oyuncu var. Oyunda yapacak iş asla bitmiyor. Birinden sıkıldın mı diğerine geçip yeni bir hevese yelken açabiliyorsun. Neredeyse 10 yıllık karakterlerin olması bunun sonucu sanırım. Asla bitmeyen ve sürekli yeni şeyler eklenen bir dinamiğe sahip. Beni soracak olursanız, oyunda bilinen ismimle Meryem Yakuphan (3369986), ben de 2008'den beri bu oyunun bir parçasıyım ancak karakterim reenkarne. Oyunun en güzel yanı siz dokunmadığınızda da geri planda aslında devam ediyor olması. İstenildiği zaman haftada bir kontrol etmek yetiyor ama istenildiği zaman da günde 16 saat bakmalık bir oyun. Vize-final haftası girmeyip yaz tatillerinde kendisine boğuluyorum genelde. 

Eğer merak ettiyseniz Popevrende görüşmek üzere! Beni bulmayı unutmayın.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR

Ya yapmayın, çok özledim!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ