Ponçik Yaz Dizilerinin Olmazsa Olmaz 11 Klişesi

Eskiden yazın gelişini Serdar Ortaç albümünün çıkmasıyla anlardık. Şimdi ise çıkmaza giren aşkları ve her bölüm bitmeyen olaylarıyla, yaz dizilerinden anlıyoruz. Pek çoğu sezon bittiğinde televizyon çöplüğünde yerini alsa da, başarılı olanlar yıl boyunca ekranlarda kalmaya devam ediyor. Peki bu dizilerin ortak özellikleri ne?

1. Zengin oğlan fakir kız aşkı

Sevimli mahallesinde mütevazı bir hayat süren genç kızımız, nasıl oluyorsa bir gün aniden şirket sahibi genç, yakışıklı çocukla karşılaşır ve tabi ki ilk görüşte aralarında bir alevlenme, ne bileyim bir duygu patlaması yaşanır. Ne hikmetse bu şirket patronları da hep 20'li yaşlarında delikanlılar oluyor. Çünkü babaları çalışmaktan yorulmuş ve işleri tecrübesiz genç oğluna devretmiş : (

2. Hiçbir işte dikiş tutturamayan, serseri ve hayırsız abi, dayı, enişte

Bu sadece dizilerin değil ailelerimizin de değişmez faktörü. Dikkatli inceleyin, her ailede böyle serseri, her işi batıran ama yine de sevdiğimiz bir kişi vardır. Yaz dizileri de bu ayrıntıyı atlamamış tabi.

3. Dedikoducu hizmetçi

Her kapının arkasından çıkan, evdeki her olayı, evdekilerden bile daha iyi bilen emektar hizmetçiler de olmazsa olmazlarımızdan. Hatta çoğu zaman, dizideki kötü karakterlerden biriyle anlaşma yapıp, evdeki bilgileri ona aktarır ve karşılığında istediği şeyleri alır.

4. Sanattan, edebiyattan anlayan, aşırı güler yüzlü ve beyefendi şoförler

Genç ve yakışıklı patronumuz evden çıkar ve şoförüyle şirkete gitmek için yola düşer. Yolda çeşitli kültürel sohbetler yaparlar. Şoförümüz, engin bilgi ve tecrübesiyle, genç patronumuza tavsiyeler verir.

5. Çiftlerin, birbirini anlamadan, dinlemeden, birbirine sürekli trip atması ve küsmesi

Bu kadar büyük aşk yaşıyorlar ama en ufak yanlış anlaşılmada hemen kavgalar, ağlamalar. Ya kardeşim madem o kadar aşıksın, dur bir sevgilini dinle. Ama yok öyle olursa reyting gelmez. Sürekli kavga ettirelim, ihtiras yaşatalım ki reyting gelsin.

6. Başroldeki kızımızın, sakar ve sersem oluşu ve herkesin onu aşırı sevmesi

Normal şartlarda, her işi eline yüzüne bulaştıran, sürekli sakarlıklar yapan insanların, iş hayatında başarılı olmaması lazım ama tabi ki yaz dizilerinde bu durum tam tersi şekilde işliyor. Kızımız küçük mahallesinden çıkıp şirkette iyi bir pozisyonda işe başlıyor ve onca sakarlığa rağmen herkes onu çok seviyor.

7. Ömrümüzden bir parça alıp götüren uzun bakışmalar

Ortalama 90 dakika süren aşklı yaz dizilerimizin, en önemli olayı da bitmek bilmeyen bakışmalar. Biraz erkeğe yakın çekim, biraz kadına yakın çekim, biraz geri plandan alalım görüntüyü. Hoop 5 dakikayı doldururuz böyle.

8. Başroldeki çocuğa aşık olan, zengin ve kötü kalpli cadı kız

Sürekli planlar yapan, başroldeki masum ve sevgi dolu kızımıza iftiralar atan, kötü kalpli cadı da burada.

9. Başroldeki kıza aşık olan temiz kalpli iyi aile çocuğu

Ben çok üzülüyorum bu çocuklara. Sürekli aşık olduğu kızı başkasıyla izlemek zorunda kalıyor. Hatta biraz daha reyting istersek, çocuğu kızın en yakın arkadaşı yapıyoruz. Sevgilisiyle ilgili tüm sorunlarını gelip bu çocuğa anlatıyor : (

10. Birlikte ölüme bile gidebilecek kız kanka grubu

ÖLÜMÜNE KANKAYIZ! Bu kızlar genelde her olayı aralarında değerlendirir ve verecekleri tepkilere de birlikte karar verirler. Whatsapp kız gruplarının, ete kemiğe bürünmüş hali adeta.

11. Genellikle moda tasarımcısı olan, komik ve absürd karakter

Ve son kozları da, aşk sahneleriyle insanları sıkmamak için araya serpiştirilen bu komik karakterler. Verdikleri aşırı tepkiler ve garip hareketleriyle, yaz dizilerinin maskotu gibiler.

Popüler İçerikler

Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
YORUMLAR
26.07.2016

5 bölüm tanışıp kavga trip, 5 bölüm sevip de açılamama, 5 bölüm aşk böcüşleri olma, 10 bölümlük yanlış anlaşılmadan dolayı ayrılık süresi, 5 bölüm evlenme hazırlıkları, 1 bölüm evlilik ve finaal.

26.07.2016

biraz daha eklenebilir 32 bölümden uzun çoğu yanlış anlamalarıda ekle sen oraya , kıza erkek,erkeğe kız gelmeyde ekle

27.07.2016

açıkçası başroldeki kadınlar genel olarak böyle erkekler tarafından korunmaya muhtaç,işlerini kendi halledemeyen,saf,güvensiz,en fazla lise mezunu karakterler oluyor. bu oldukça rahatsızlık verici, şimdiye kadar hiç zeki, yüksek yerlerden mezun ve kendi başının çaresine bakan özgüvenli, doğal bir kadın başrol oyuncusu göremedim.

27.07.2016

Aynen öyle valla,tespitin dibi.

26.07.2016

hayır bi de bu başrol kadınlara verilen sakarlık ve şımarık haller nedir ya karakteri doğal göstermek böle bişey değil canım ya itici bence hele bi de onların aşık olacağı zengin,ağır ve sporcu heriflere ne demeli illa herşeyin bokunu çıkarcaz yoksa olmaz yani

TÜM YORUMLARI OKU (84)